Et godt menneske af Dean Koontz

Et godt menneske af Dean KoontzMureren Tim sidder på den lokale bar, da en nervøst udseende mand kontakter ham og efterlader en kuvert med et foto af en kvinde og 10.000 dollars. Øjeblikket efter kontakter endnu en fremmed ham, og det går op for Tim, at den første tog ham for at være lejemorder, og nu antager lejemorderen ham fejlagtig for at være kunden.

For at redde den ukendte kvindes liv må Tim finde hende inden lejemorderen, men ikke engang det er nødvendigvis nok. For lejemorderen har forbindelser i politiet, og han viger ikke tilbage fra noget for at nå sit mål.

Et godt menneske er en klassisk Koontz-roman. Her er spænding og drama, og en kærlighedshistorie mellem Tim og lejemorderens mål, Linda, bliver der også plads til.

Af Dean Koontz nyere romaner har jeg især været glad for Odd Thomas, men ellers må jeg nok indrømme, at jeg bedre kan lide hans ældre romaner. Jeg synes simpelthen, der er gået for meget samlebånd i de nye – og det er der også lidt af i Et godt menneske.

Idéen er jo ellers rigtig spændende, men personerne bliver for flade, og det virker, som om at vi allerede har mødt dem før. Den næsten overnaturlige lejemorder, som føler sig hævet over de “dyr”, han bliver betalt for at slå ihjel. Kvinden Linda som med sin ro og enkle livsstil rammer lige ind i hjertet på bogens helt. Og Tim som har trukket sig tilbage fra livets genvordigheder, men som igen træder i karakter, da en kvinde har brug for hjælp.

Et godt menneske er ikke en dårlig bog. Jeg har vist bare læst for mange Koontz-bøger til at bliver overrasket undervejs, så for mig bliver den for forudsigelig. Har man ikke læst Koontz før, tror jeg dog, at man kan få en fin oplevelse ud af Et godt menneske. Men så vil jeg nu alligevel hellere anbefale at starte med f.eks. Eksperimentet, Skygger eller Midnat.

Om bogen:

Udgivelsesår: 2009
Originaltitel: The Good Guy
Forlag: Cicero, 239 sider

Besøg Dean Koontz hjemmeside

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.