Jaws 2

Jaws 2Tre år efter den første “Jaws” film udkom “Jaws 2”. Den er produceret af Richard Zanuck og David Brown, som også stod bag den første film, ligesom Carl Gottlieb der var med til at skrive første manuskript også er med her.

Hovedpersonen er stadig politimanden Martin Brody. Der er gået 4 år, siden hajen terroriserede vandet omkring Amity, men Brody har ikke glemt den. Da en båd eksploderer, og de to personer ombord ikke findes, er Brody derfor sikker på, at en ny haj truer. Men ingen tror naturligvis på ham. Og da han senere opskræmmer hele stranden unødigt, bliver han fyret. Det stopper ham dog ikke fra at tage ud efter en gruppe unge mennesker, som i kådhed er taget ud til Junction Island for at svømme og hygge sig. For der er naturligvis en haj på færde, og den er sulten efter mennesker…

Hvor der i “Jaws” gik lang tid, før vi så hajen rigtigt, har Jeannot Szwarc valgt at vise hajen fra starten af. Og det er et klogt valg, for vi ved jo, at den er der. Det er derfor vi vil se filmen. I stedet har han fokuseret på at lave nogle flotte action-sekvenser, fx i starten med en vandskiløber, som har hajen i hælene, eller senere da hajen smadrer de unge menneskers både. Det er godt og effektivt lavet.

Der er ikke nogen overraskelser i historien. I ekstra-materialerne fortæller Szwarc, at han forsøgte at udbygge karaktererne, men det lagde jeg nu ikke så meget mærke til. Derimod kunne det irritere mig, at Brody stadig ikke kan finde ud af at sejle, når han er betjent på en ø. Det virker simpelthen for urealistisk på mig. Men det er selvfølgelig i småtingsafdelingen.

Alt i alt er “Jaws 2” stadig en fin monsterfilm, og jeg er imponeret over, at den teknisk set holder med 30 år på bagen.

Om Jaws 2:

Instruktør: Jeannot Szwarc
Udgivelsesår: 1978

Jaws-serien:

Jaws, 1975 – D: Steven Spielberg
Jaws 2, 1978 – D: Jeannot Szwarc
Jaws 3D, 1983 – D: Joe Alves
Jaws – the revenge, 1987 – D: Joseph Sargent
Cruel Jaws, 1995 – D: Bruno Mattei

En tanke om “Jaws 2

  1. Morten Knudsen siger:

    Jeg måtte bare gense “Dødens gab 2”, som har været blandt mine favoritter i flere år – og jeg blev ikke skuffet. Den er fantastisk godt lavet, med rigtig mange gode virkelig intense og uhyggelige scener. Desuden får personerne dybde i kraft af, at man nu kender dem fra den første film.
    Jeg bliver aldrig træt af at gyse sammen med Martin Brody og hans indædte og desperate kamp mod den store hvide haj – Fed filmoplevelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.