[REC]

[REC]Jeg havde hørt og læst en masse ros af [REC], så forventningerne var i top, da jeg satte mig for at se den. På en eller anden måde havde jeg dog ikke hørt så meget om handlingen, så jeg var ret spændt – og jeg må sige, at filmen levede op til alle forventningerne, samtidig med at handlingen overraskede mig.

Angela arbejder for tv med et program kaldet “Mens du sover”, hvor hun og kameramanden Manu tager ud og undersøger forskellige arbejdspladser og hvad der foregår om natten, når almindelige mennesker sover. Denne gang er turen kommet til en brandstation, hvor alt tegner til at blive en fredelig nat.

Men så modtager stationen et opkald om en ældre dame i en bygning. Hun har tilsyneladende låst sig inde og kan ikke komme ud. Angela og Manu følger med brandfolkene hen til bygningen, og knap er de ankommet, før tingene løber helt af sporet.

Jaume Balagueró har bl.a. instrueret De navnløse, som jeg var rigtig begejstret for, og Fragiles som også er ok. Med “[REC] viser han endnu en gang sin imponerende evne til at skræmme seeren. Absolut en anbefalelsesværdig film, som også er lavet i en amerikansk genindspilning under titlen Quarantine i 2008, instrueret af John Erik Dowdle.

Også Paco Plaza har jeg tidligere set film af med stor fornøjelse. Han har bl.a. instrueret den fremragende film X-mas tale i serien Films to keep you awake.

Om [REC]:

Instruktør: Jaume Balagueró, Paco Plaza
Udgivelsesår: 2007

En tanke om “[REC]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.