Djævelens lærling af Kenneth Bøgh Andersen

Djævelens lærling af Kenneth Bøgh AndersenJeg må jo indrømme, at jeg altid har tænkt på Kenneth Bøgh Andersen som børnebogsforfatter og sikkert ikke noget for mig, selvom jeg har læst hans novellesamling En rejse gennem natten, som jeg i virkeligheden synes var god. Men så hørte jeg Kenneth fortælle som optakt til krimimessen i Horsens. Det fangede mig, så nu har jeg kastet mig over serien Den store djævlekrig, og indtil videre har det vist sig at være en sand fornøjelse.

Djævelens lærling er første bind. Hovedpersonen Filip Engell er en god og artig dreng. Han lyver ikke, han er altid hjælpsom, og så er han høflig og flittig i skolen. Filip har aldrig kendt sin far, og det er faktisk grunden til, at han er så dydig. Hans mor har nemlig fortalt ham, at hans far sidder i himlen og venter på ham, så når Filip engang dør, vil han være sikker på at komme op til faren.

Men en dag efter skole bliver Filip skubbet ud foran en bil af skolens bølle, og da han kommer til sig selv, står han foran Helvedes port. Djævelen er nemlig syg og har brug for en efterfølger, og ved et uheld bliver Filip hentet dertil som djævelens lærling. Hverken djævelen eller Filip er særligt tilfredse med den udvikling, men det kan ikke gøres om, og så må Filip i gang med at lære at være ond.

Djævelens lærling er skruet rigtig godt sammen. Kenneth Bøgh Andersen tegner et både sjovt og uhyggeligt billede af Helvede, hvor alle de fordømte mennesker pines dag og nat. Filip møder både Pontius Pilatus, David og Goliat og mange andre figurer, og selvom det er grumt, hvad de udsættes for, er det også med til at give Filip en anden indstilling til både godt og ondt. Han finder nemlig ud af, at det ene ikke kan eksistere uden det andet.

Andet bind i serien hedder Dødens terning, og den glæder jeg mig til at få fingre i, for her skal Filip hjælpe døden, som han mødte her i første bind. Tredje bind hedder Den forkerte død. Denne gang skal Filip hjælpe bøllen, som her i første bind skubbede ham ud foran bilen og satte det hele i gang. Den lyder også rigtig god, og på Kenneths hjemmeside kan man se en trailer for bogen.

Om bogen:

Udgivelsesår: 2005
Omslag: Per Jørgensen/Peter Stoltze

Den store djævlekrig:

Djævelens lærling, 2005
Dødens terning, 2007
Den forkerte død, 2009
Ondskabens engel, 2010
Den faldne engel, 2015

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.