Uhyret af Peter Benchley

Uhyret aka Beast af Peter BenchleyJeg var ikke ubetinget imponeret, da jeg læste romanforlægget til filmen Jaws af Peter Benchley. Ikke desto mindre har jeg nu kastet mig over en senere roman af ham, Uhyret, som har en herlig forside med en stor, klam blækspruttearm. Heldigvis er Uhyret langt mere underholdende efter min mening.

Havet omkring Bermuda er overfisket og forurenet. Der er stort set intet liv tilbage, men en dag fra havets nederste dyb, dukker en kæmpeblæksprutte op. Dens naturlige fødekilder er væk, og nu søger den sin føde nærmere overfladen – og desværre viser mennesker sig at være et nemt måltid for “sprutten”.

Romanen følger først forskellige personer, som møder kæmpeblæksprutten med mere eller mindre heldigt resultat, og mod slutningen bliver hovedpersonen Whip Darling, en fisker fra Bermuda, som har forstand på lidt af hvert. Whip bliver meget mod sin vilje overtalt til at forsøge at fange uhyret fra dybet, selvom han anser det for den visse død.

I Jaws var Benchleys store styrke, når han skrev om hajen, og det virker også her, når han beskriver kæmpeblæksprutten. Forskellen i de to romaner er, at denne gang blev jeg også interesseret i personerne. Historien udenom uhyret er ligeså interessant, og det gør bogen til en mere jævn og flydende læseoplevelse.

Hvis du kan lide at læse om havets monstre, så er Uhyret helt klart en bog, du ikke må misse. Og hvis du kun vil læse en bog af Peter Benchley, så snup Uhyret fremfor Jaws.

Uhyret er i øvrigt også blevet filmatiseret i 1996 af Jeff Bleckner, men jeg har ikke fået set filmen endnu.

Også omtalt på Horrorsiden.dk

Om bogen:

Udgivelsesår: 1993
Originaltitel: Beast
Forlag: Wangels Forlag A/S, 252 sider

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.