Saw III

Saw IIISaw III starter, hvor II’eren slutter. Betjent Matthews er fanget i rummet, som første film foregår i, og han er nødt til at smadre sin fod for at slippe ud af lænkerne. Men herfra springer vi til agent Kerry, som finder endnu et Jigsaw-offer. Denne gang er der dog noget galt – for fælden var umulig at undslippe, og Jigsaw ønsker jo i virkeligheden at offret skal overleve.

Jigsaw selv er tæt på at dø. Amanda passer ham, men svulsten i hans hjerne skal opereres. Så de kidnapper kirurgen Lynn, og hun skal forsøge at holde Jigsaw i live indtil endnu en leg er overstået.

Jeg må sige, at jeg godt kan lide Saw-filmenes afslutninger. Det gælder også her. De er overraskende og har et twist, som man ikke havde set komme. Men jeg synes, man skal igennem en helt masse ligegyldig splat først, og det kan næste afholde mig fra at se film VI. Jeg er ikke god til tortur-horror, og det synes jeg Saw-filmene er. Jeg synes, det er mere ulækkert end uhyggeligt, og det bliver ovenikøbet kedeligt, fordi det også er så ulogisk, at nogen kan være sådan en mastermind.

Til gengæld synes jeg, det er fedt, at Saw III samler op på historierne fra de to første film, og jeg synes, Bousman arbejder godt med kameraet. Overgangen mellem scenerne er flere steder suverænt godt lavet efter min mening. Så for den flotte filmning og for slutningens skyld synes jeg okay om Saw III, så jeg hopper nok også på de efterfølgende.

Instruktør: Darren Lynn Bousman
Udgivelsesår: 2006

Saw-serien:

Saw – 2004, D: James Wan
Saw II – 2005, D: Darren Lynn Bousman
Saw III – 2006, D: Darren Lynn Bousman
Saw VI – 2007, D: Darren Lynn Bousman
Saw V – 2008, D: David Hackl
Saw VI – 2009, D: Kevin Greutert
Saw VII – 2010, D: Kevin Greutert

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.