De levende døde af Mette Thomsen

Det er sidste skoledag før sommerferien, og Miriam glæder sig til ferien, som hun bl.a. skal nyde sammen med veninden Pernille. Da klokken ringer ud, følges de hen på legepladsen, og her bliver de vidne til en mærkelig scene. Klassens moppeoffer bider en af deres klassekammerater for så at løbe væk. Miriam undrer sig, men så går ferien i gang.

Som tiden går, føler Miriam dog, at noget er galt i byen. Flere og flere folk virker sløve og opfører sig anderledes, og da hun selv nærmest bliver angrebet af Pernilles tyske kusine, går det op for hende, at der ikke er sikkert i byen mere. Hun gemmer sig i skoven, hvor hun møder skovfogeden Johan, og sammen forsøger de at holde stand mod virussen, som overføres ved bid og gør folk til levende zombier.

De levende døde er en ungdomsbog, men jeg følte mig nu udmærket underholdt alligevel. Scenariet er skræmmende, og som i Jeg er den sidste af Richard Matheson, må også Miriam overveje, om det er hende eller de inficerede, som er anderledes, efterhånden som antallet af smittede vokser.

Under læsningen tænkte jeg lidt på filmen “The body snatchers”, som jeg tror har været en inspirationskilde, men synsvinklen fra en ung piges er anderledes, og giver en anden indgangsvinkel til situationen.

Læs portrættet om Mette Thomsen på Forfatterweb

Om bogen:

Udgivelsesår: 1999
Forlag: Dansklærerforeningen, 119 sider

7 tanker om “De levende døde af Mette Thomsen

  1. Christopher siger:

    Haha min farfars morfars morfars farfar hed Johan Thomsen og var skovfoged! Sjovt tilfælde 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.