Quarantine

QuarantineJeg var vildt begejstret for [REC], som er den originale indspilning af Quarantine. Jeg ved ikke, hvorfor man besluttede at genindspille den med amerikanske skuespillere (udover at man “over there” åbenbart ikke kan læse undertekster), for handlingen og filmningen følger næsten slavisk originalen. Der er måske arbejdet lidt mere med special effects, men i det store hele synes jeg, at filmene er identiske. Det er dog ikke nødvendigvist negativt, for eftersom jeg holdt meget af [REC], bliver Quarantine også god – men måske lidt unødvendig.

Vi følger journalisten Angela, som sammen med sin kameramand skal tilbringen natten på en brandstation og filme, hvad der sker. I starten er alt roligt, men så får stationen et opkald om en ældre kvinde, som tilsyneladende ikke kan komme ud af sin lejlighed. Angela tager med, og det bliver starten på et mareridt. Kvinden virker konfus og bange, men pludselig angriber hun en politimand og bider ham alvorligt. Da de forsøger at få fat i en ambulance til ham, opdager de, at hele huset er blevet sat i karantæne, og ingen får lov at komme ud.

Som [REC] er Quarantine en yderst klaustrofobisk og skræmmende oplevelse. Ingen ved, hvad der foregår, og efterhånden som situationen glider ud af kontrol, bliver virkeligheden mere og mere uvirkelig. Hele filmen er optaget med et subjektivt kamera set fra Angelas kameramand. Det giver nogle fantastiske intense billeder, og er med til at gøre handlingen plausibel. For vi ser, hvad personerne ser, og får ingen forklaring ud over hvad de får. Slutningen holder stadig, og jeg kan bestemt anbefale Quarantine, hvis du ikke har set originalen.

Om filmen:

Instruktør: John Erick Dowdle
Udgivelsesår: 2008

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.