The V word

Det sidste afsnit i 2. sæson af Masters of Horror er Ernest Dickersons “The V word”. Her er tale om en klassisk vampyrfortælling – med et twist.

Vennerne Justin og Kerry tager en nat ud til den lokale bedemand, hvor Justins fætter arbejder, for at se liget af en ung mand der er kørt galt. Døren er åben, men de kan ikke finde Justins fætter. I stedet opdager de noget mystisk med ligene – og pludselig er de på vild flugt med en vampyr i hælene.

Det lykkes Justin at undslippe, men da han forsøger at skaffe hjælp, tror ingen på ham. Og da Kerry senere på natten dukker op hjemme hos Justin, ser han bestemt ikke godt ud.

Ernest Dickerson har lavet en glimrende vampyr-fortælling, hvor han både bruger noget fra de klassiske film (f.eks. vampyrens skyggespil på væggen som første gang bruges i “Nosferatu” fra 1922), men også bringer sine egne elementer ind. Vampyren bider f.eks. ikke sine ofre, men river halsen op på dem.

De to unge mænd, der spiller Justin og Kerry, er gode i rollerne, og deres venskab og forsøg på at overkomme den umulige situation, de bringes i, er fint skildret. Og også Michael Ironside er velcastet i rollen som vampyren.

Dickerson bruger en masse blod og splat, og blander det med en flot og anderledes brug af farver og klipning, og det er endt med et rigtig vellykket afsnit i Masters of Horror serien.

Instruktør: Ernest Dickerson
Udgivelsesår: 2006

Også omtalt på horrorsiden.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.