The Strangers

The StrangersUlempen ved at se en del gyserfilm er, at man efterhånden bliver halvvejs immun, og nogen gange afskriver en måske udmærket film på den konto. Sådan har jeg det lidt med “The Strangers” af Bryan Bertino. Det er egentlig et sympatisk forsøg, men jeg blev bare ikke grebet. Måske fordi handlingen minder meget om “Them” af David Moreau og Xavier Palud, som jeg så for nogle år siden.

Kristen (Liv Tyler) og James (Scott Speedman) har været til bryllup, hvor James har friet – men Kristen har afslået. Meningen var, at de skulle have en mini-ferie efterfølgende i familiens sommerhus, og de tager også hertil for natten, men James ringer til en ven, at han skal hente ham tidligt næste morgen.

Midt om natten banker det pludselig på døren. Udenfor står en ung pige, som spørger efter Tamara. Det bliver starten på et mareridt, for mens James kører efter cigaretter, udsættes Kristen for psykisk terror af et ukendt antal personer, som også trænger ind i huset, uden at hun opdager det. Og da James kommer tilbage, skrues terroren en tak op…

Der er flere interessante detaljer i filmen, f.eks. ser vi aldrig ansigterne på de invaderende. De har alle masker på, og da de til sidst tager dem af, følger kameraet ikke op til deres hoved. Da Kristen desperat spørger dem, hvorfor de gør dette mod hende og James, er svaret: “Because you were home!” De indtrængende er med andre ord perfekte eksempler på den meningsløse tilfældige vold, der kan ramme alle.

Liv Tyler spiller rollen som Kristen godt, i hvert fald da terroren sætter ind. Op til da synes jeg, hun er lidt for anonym, men det er måske med vilje. Også Scott Speedman er okay som kæresten James, der beslutter sig for at stå op imod de indtrængende, men egentlig ikke har anlæg for vold.

Så alt i alt tror jeg, at filmen er udmærket. Jeg blev bare ikke grebet af den.

Om “The Strangers”:

Instruktør: Bryan Bertino
Udgivelsesår: 2008

En tanke om “The Strangers

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.