Vildmark

VildmarkAt Norge også kunne producere gode gysere havde jeg ikke lige forestillet mig, før jeg fik fat i Vildmark af Pål Øie.

Gunnar er producer på tv-stationen Real TV, som snart har premiere på et nyt reality show. Her deltagerne skal overleve i vildmarken uden hjælpemidler, som mobiltelefon, cigaretter, medbragt mad osv. For at skabe den rette ånd hos filmholdet tager Gunnar dem ud til sin bedstefars hytte langt ude i vildmarken, hvor de skal klare sig gennem weekenden på samme betingelser.

Men da Per og Lasse på 2. dagen skal fange fisk til maden, finder de et forladt telt som har stået mindst en måned. Efterfølgende er opholdet ikke det samme. Det føles som om nogen holder øje med dem, og der sker mærkelige ting, hvis de er alene i mørket. Og da Gunnar efterlader Per bundet som straf for at have smuglet en mobiltelefon med alligevel, er han væk, da resten af holdet kommer tilbage …

Vildmark er en intens og ganske effektiv lille film, som giver sig tid til at opbygge sine personer, for så med få virkemidler at skabe en meget uhyggelig atmosfære. For der er helt sikkert noget galt i de skove! Men er det Gunnar, der som tiden skrider frem, ser ud til at miste kontrollen mere og mere? Er der virkelig noget ude mellem træerne? Eller er det i virkeligheden deres fantasi?

Jeg synes godt om Vildmark, selvom slutningen er en lille smule af et antiklimaks. På dvd-coveret beskrives den også som “En af de største norkse bio-succeser nogensinde!”, og det kunne jeg godt tro på. Vildmark er solgt til udlandet under titlen Dark Woods.

I 2015 kom Villmark 2 som udspiller sig på et nedlagt sanatorium. Her skal et nedbrydningshold gøre klar til demontering af bygningen. Det viser sig dog, at sanatoriumet ikke er så forladt, som de troede. Og at det gemmer på mørke hemmeligheder. Villmark 2 er ikke nær så vellykket som første film, så se den i stedet for.

Om filmen:

Instruktør: Pål Øie
Udgivelsesår: 2003
Originaltitel: Villmark

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.