Exodus af Jacob Rask Nielsen

ExodusJeg kan godt lide zombi-historier, og jeg kan godt lide tegneserier, så da jeg på Horrorsiden.dk læste, at Jacob Rask Nielsen havde udgivet en dansk zombie-tegneserie, var det et klart “skal-læse”! Og nu kan jeg så give anbefalingen af Exodus videre, for det er kræs for øjet og for hjernen.

Historien starter med at to forskere får en helikopter til at flyve dem til et krater på Sydpolen. Velankommet går piloten imidlertid amok, og forskerne må slå ham ihjel, før de begiver sig ned i krateret. Så skifter scenen til Rigshospitalet, hvor en ansat melder om uro i lighuset. Den vagthavende overlæge tror dog, det er en spøg og åbner for dørene, og så starter balladen. Nu skifter scenen til et hotel i byen, hvor natportieren Hassan sammen med gæsten Viola og kokken Bernt opdager, at alt er kaos i midtbyen og selv bliver overfaldet af zombier, der bryder ind på hotellet. Nu er det op til trioen at slippe væk – men hvad så bagefter?

Tegningerne er enkle og sort/hvide, og figurerne kan måske minde lidt om Mr. Potato Head. Almindeligvis er jeg ikke så vild med den tegnestil, men jeg må indrømme, at den passer fint til Jacob Rask Nielsens historie. For han fortæller humoristisk med brask og bram, og udnytter siderne til både splatter-effekter og flotte visuelle udtryk trods den lidt naive tegnestil, så her er virkelig zombie-historie for alle pengene.

Exodus er første bind i en serie, så vi efterlades midt i det kaotiske København uden svar på ret meget. Jeg ser frem til næste bind …

Besøg forlaget Tjubangs hjemmeside

Læs hele serien:

Exodus
Exodus 2

Exodus 3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.