The devil’s chair

The-Devils-ChairNick og hans kæreste Samantha sniger sig ind i det nedlagte Blackwater Mental Institution. De er ude på narrestreger, og da de finder noget der minder om en elektrisk stol, tager Samantha plads i den. Men det skulle hun ikke have gjort. Pludselig er hun spændt fast, og mens hun bliver mishandlet og forsvinder, kan Nick blot se hjælpeløst til.

Da Nick fortæller politiet, hvad der er sket, tror de naturligvis ikke på ham, og han bliver indlagt på en lukket afdeling. Her er han i 4 år, og selvom han når frem til at erkende, at det må have været ham selv, som slog Samantha ihjel, så har han overhovedet ingen minder om det.

Så kommer dr. Willard til. Han får udskrevet Nick, mod at han hjælper ham med at skrive en bog om Nicks tilfælde. For at gøre det tager Willard, Nick og tre hjælpere tilbage til Blackwater. Men nogen gange skal man ikke opsøge fortiden, og nogen gange er virkeligheden ikke, som man tror.

Jeg vakler lidt mht. “The devil’s chair”. På den ene side synes jeg egentlig, at slutningen er meget godt skruet sammen – jeg må i hvert fald indrømme, at jeg ikke havde gennemskuet den. På den anden side synes jeg, at meget af filmen op mod slutningen er ret dårlig. Jeg blev også temmelig irriteret over den måde, man har filmet historien på. Konstant stopper filmen, så man ser et still-billede af situationen, for så at fortsætte scenen efter et par sekunder. Det kan være et fint virkemiddel brugt med måde, men her er instruktøren Adam Mason gået helt amok. Og så synes jeg, at Andrew Howard, som spiller Nick, dels er alt for gammel til rollen, og dels er utrolig irriterende!

I ekstra-materialerne fortæller Mason, at filmen nærmest blev skrevet på et par uger, samtidig med at man var i gang med pre-production. Det kan også mærkes. Manuskriptet er ikke specielt velskrevet, og selvom filmen prøver at tage lidt fis på gysergenren og sig selv, så er det ikke rigtig overbevisende.

Jeg vil ikke anbefale “The devil’s chair”, men skulle den blive sendt i tv en trist tirsdag, så kan man dog godt få en overraskelse, hvis man holder ud til slutningen. Janus på Horrorsiden er nok ikke helt enig med mig i det 🙂

Instruktør: Adam Mason
Udgivelsesår: 2006

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.