The Abandoned

the-abandonedNogen gange er det bare bedst at glemme fortiden. Det finder Marie ud af i denne interessante film af Nacho Cerdà, som udspiller sig i Rusland.

For mere end 40 år siden blev Marie bortadopteret. Hun har aldrig vist noget om sine biologiske forældre, men en dag får hun besked om, at hun har arvet deres gård i Rusland. Marie tager tilbage til Rusland for at gense gården og prøve at finde ud af noget om sin familie.

De lokale forsøger dog at forhindre hende i at tage ud til gården, som de påstår er hjemsøgt. Og da Marie endelig finder vej, går det op for hende, at de måske har ret. For hvem er det, der lusker rundt i skyggerne på gården? Og hvad skete der egentlig den nat, hendes mor døde?

“The Abandoned” er langt hen ad vejen både uhyggelig og velspillet. Mod slutningen kammer historien lidt over, men ikke så meget at filmen ryger helt af sporet. Historien har et interessant twist, og jeg synes, at Anastasia Hille er et godt valg til rollen som Marie. Hun ligner ikke en typisk hovedrolleindehaver i en gyser, og hun spiller rigtig godt.

Billedsiden er også en positiv oplevelse. På et tidspunkt står Marie i sine forældres soveværelse, og der hvor hun lyser med lommelygten, ændrer rummet sig tilbage til den aften, tingene løb af sporet. Det er rigtig godt lavet. Derudover har instruktøren brugt både lys og skygge til virkelig at underbygge historien, og klipningen er med til at skabe spænding (og forvirring) på den helt rigtige måde.

Filmen er indspillet på engelsk og russisk, men instruktøren er spanioler. Det var nærmest grunden til, at jeg snuppede “The Abandoned” med hjem, for jeg har haft flere gode oplevelser med spansk horror de seneste år. Og for mig var “The Abandoned” en positiv oplevelse. Oveni den grumme stemning, som Nacho Cerdà opbygger undervejs, var der også et par “hop-ud-af-stolen” chok. Så bliver det ikke meget bedre.

Instruktør: Nacho Cerdà
Udgivelsesår: 2006

2 tanker om “The Abandoned

  1. Janus siger:

    Af uransagelige årsager har jeg åbenbart aldrig skrevet om denne – men jeg er yderst enig. Husker den som en god historie med en masse effektive detaljer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.