The Barber

The BarberTit tænker jeg, når jeg ser en film, at slutningen er alt for lykkelig sukkersød. Det gjorde jeg ikke med The Barber.

I den lille by Revelstoke, Alaska, er der mørkt en stor del af året. Her bor knap 300 mennesker, og blandt dem er barberen Dexter Miles. Dexter er vellidt blandt byens øvrige beboere, men han er ikke helt som de andre. Dexter er nemlig stærkt optaget af psykopater og seriemorder, som han anser for nutidens helgene, fordi alle følger så interesserede med i deres gerninger. Og Dexter er selv en af dem.

I filmens begyndelse findes liget af en lokal kvinde. Hun er blevet voldtaget og kvalt, og sherif Corgan er overbevist om, at morderen er enten hendes elsker eller hendes mand. Men ingen af delene passer, og så dukker FBI agenten Crawley op og overtager efterforskningen.

Dexter spilles af Malcolm McDowell, og det er hovedsageligt på grund af ham, at jeg fandt filmen vildt fascinerende. Han passer perfekt til rollen som seriemorderen, der udadtil er en tilforladelig ældre herre, men indeni mangler alle hæmninger og sociale normer.

Det vil være en tilsnigelse at kalde The Barber for en gyser. Men det er en glimrende thriller, og med en skruppelløs seriemorder i en næsten uendelig nat, så synes jeg godt, at jeg kan forsvare at omtale den her 🙂

Om filmen:

Instruktør: Michael Bafaro
Udgivelsesår: 2001

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.