Dødens mange facetter af Dennis Jürgensen

Dødens mange facetter af Dennis JürgensenDennis Jürgensen er en institution på den danske horror-scene. Hans Kadavermarch står for mig som en af de bedste læseoplevelser, og det samme gør Grønne øjne. I Dødens mange facetter har Jürgensen samlet 19 noveller, han har skrevet gennem årene, og bortset fra “Joggeren der løb baglæns” har de ikke tidligere været offentliggjort.

Jeg vil ikke kalde Dødens mange facetter en skuffelse, for jeg læste den hurtigt og følte mig underholdt imens. Men på højde med de to tidligere nævnte titler, er den desværre ikke. Efterfølgende har jeg svært ved at trække enkelte historier ud for at være ekstra-ordinære, for de virker mere som godt håndværk end sprudlende, spændende idéer.

Skal jeg vælge en ud, bliver det “Den nye chauffør”, hvor historien godt nok er set før, men som i Jürgensens hænder alligevel får sit eget fingeraftryk. Her skal en ny buschauffør overtage rute 4, efter at den tidligere chauffør er død af hjertestop. Ruten går ud af byen gennem en mørk skov, og der går rygter om, at spøgelser huserer her.

Også “Det er dét vi er her for” skal fremhæves for sin originale idé om Tor Hollund, som en morgen under barberingen opdager, at hans kind falder af, men det er der en ganske logisk forklaring på.

Dødens mange facetter er udmærket underholdning, men det bliver ikke bog, der kommer til at stå i min bevidsthed længe efter læsningen på samme måde som Grønne øjne.

Mathias Clasen har lagt en mere positiv anmeldelse på Horrorsiden.dk

Om bogen:

Udgivelsesår: 2009
Forlag: Tellerup

Andre bøger af Dennis Jürgensen:

Tunnelmanden (2010)
Dødens mange facetter (2009)
Dæmonen i hælene (2007)
Kadavarjagt (2006)
Uhyret i brønden (1998)
Måske (1994)
Monsteret i kælderen (1993)
Tingen i cellen (1992)
Kadavermarch (1991)
Grønne øjne (1985)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.