Feast

FeastForsiden af “Feast” mindede mig lidt om alien, og da det var længe siden, jeg sidst havde set en rigtig monsterfilm, snuppede jeg den med hjem og så den en mørk aften. Som forventet var det ikke en storslået og epokegørende oplevelse, men jeg synes egentlig, at den det meste af tiden var ganske underholdende, så mangler du lidt splatter iblandet humor og monstre, så fornøj dig med “Feast” et par timer.

I en bar langt ude på landet dukker en fremmed pludselig op. Han har hovedet af et ukendt monster med sig og fortæller, at flere af dem er på vej. De er hurtige, de har vildt mange skarpe tænder og de æder mennesker! Eneste chance for at redde livet er at barrikadere baren og håbe på at holde dem ude.

Gruppen, der befinder sig i baren, er en meget blandet flok, og som alle sikkert kan gætte, er det langt fra dem alle, der overlever natten. En bliver halshugget, en får ansigtet flået af, en bliver overbrækket af et monster og så videre. På dette tidspunkt i filmen går historien lidt i tomgang, men så kommer der igen gang i løjerne, da gruppen begynder at planlægge at slippe ud af baren. Det går dog ikke helt som ønsket …

Indledningen til filmen er fint tænkt. Vi får et billede af hver person i baren, og så følger nogle oplysninger med navn, stilling og forventninger til livet. Flere af dem er meget morsomme, men det bliver lige trukket lidt for langt. Så går vi over til herlige splatter-scener med griner-replikker drysset ud over det hele. Nogle af dem er morsomme, andre er lidt fortænkte, men i det store hele holder det meget godt.

“Feast” er ikke stor filmkunst, og fra starten af har man en ret god idé om, hvad der vil ske i løbet af filmen. Men enkelte af personerne er rigtig skæve og sjove, som f.eks. Judah Friedlander der spiller Beer Guy, og Henry Rollins som Coach, der her ifører sig lyserøde sweatpants, mens han holder foredrag om menneskets overlegenhed i forhold til monstrene. Og så prøver John Gulager at lave lidt twists undervejs i plottet, så det hele alligevel ikke bliver 100 % forudsigeligt.

Producenten kalder “Feast” en ubådsfilm (og nej, de foregår ikke nødvendigvis i en ubåd), hvor hele handlingen stort set udspiller sig i et lukket rum. En anden film i den genre er f.eks. “Bug“, der dog tager sit budskab anderledes alvorligt. “Feast” er tredje projekt i Ben Affleck og Matt Damons reality-serie projekt Greenlight. De øvrige film, som er kommet ud af serien, er: “Stolen Summer” og “The battle of Shaker Heights”, og har så vidt jeg kan se intet med horror at gøre.

Instruktør: John Gulager
Udgivelsesår: 2005

Også omtalt på Horrorsiden.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.