Mørke steder af Gillian Flynn

moerke_stederDa Libby Day var 7 år gammel, forsvandt hele hendes familie med et slag. Moren og de to ældre søstre blev slået ihjel af Libbys bror, Ben, som blev idømt livsvarigt fængsel. Faren havde aldrig spillet en stor rolle i familien, så Libby voksede op hos sin moster Diana. Da denne måtte give op flyttede hun rundt hos forskellige andre familiemedlemmer.

Nu er Libby i 30’erne. De penge, som venlige mennesker donerede til hende efter den tragiske hændelse, er ved at være brugt. Libby har ikke udviklet sig til et godt menneske. Hun stjæler, lyver og tænker kun på sig selv. Hun har aldrig besøgt Ben i fængslet, og har altid stået fast på sit vidneudsagn om, at hun så ham myrde resten af familien.

Drevet af pengemangel må Libby dog involvere sig med Mordklubben – en forening af personer som på privat basis forsker i forskellige forbrydelser – og de har en anden indgangsvinkel til den nat, nemlig at Ben er uskyldig! Mod betaling får de Libby til at opsøge forskellige personer fra fortiden, og langsomt begynder hun at indse, at hun måske alligevel ikke kender hele sandheden.

Historien fortælles skiftevis af Libby i nutiden, og moren og Ben den dag mordene blev begået. På den måde følger læseren Libbys langsomme afdækning af sandheden, og man sidder i konstant spænding til næste afsløring.

“Mørke steder” er ikke en actionfyldt thriller. Den bevæger sig stille og roligt af sted og giver sig tid til at fortælle sine personers historier. Det er en yderst intens roman, og jeg blev grebet af personernes skæbne, samtidig med at selve opklaringen af hvad der egentlig skete den nat langsomt afdækkes.

Gillian Flynn skriver godt. Sproget er flydende og historien troværdig. Historien om Libby og hendes familie er trist, men gribende, og jeg kan kun anbefale “Mørke steder” til alle, som holder af en god psykologisk thriller. Her er isnende ondskab, ligegyldighed og had, men heldigvis er der trods alt også et glimt af håb om en ny begyndelse.

(anmeldt til Bogrummet.dk)

Om bogen:

Udgivelsesår: 2009
Originaltitel: Dark Places
Forlag: Jentas, 309 sider

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.