7 Mummies

7 MummiesHvad har det gamle Vesten, jesuitpræster, guld og mumier med hinanden at gøre? En hel del i Nick Questeds 7 Mummies fra 2006.

En fangetransport forulykker midt i en ørken, og det lykkes fangerne at undslippe med den kvindelige vagt som gidsel. På turen gennem ørkenen falder de over en gammel amulet, som de tager med sig. Det viser sig, at den tilhørte en jesuitpræst, som bevogtede en skat for mange år siden. Nu opdager fangerne, at denne skat er gemt i en by ikke langt derfra, og de beslutter sig for at finde skatten. Men byen er ikke helt almindelig – og det er dens indbyggere heller ikke…

Jeg synes, at Nick Quested har blandet frygteligt mange ting sammen her i filmen. Her er gammeldags western stemning, moderne fangeflugt, revolvermænd, vampyragtige skabninger og pludselig har vi også mummier der kan kongfu. Det bliver lidt for meget, og er svært at tage alvorligt. Ekstra svært bliver det for mig, når den kvindelige vagt sørger for at tage sin uniformskjorte af, så hun kan rende rundt i tank-top omgivet af farlige fanger, som ikke har været sammen med en kvinde i flere år. Det er ikke, hvad jeg kalder intelligent, men det giver da bedre udsigt til hendes bryster.

Nogle af idéerne i filmen er sådan set okay. Det er pudsigt, da fangerne kommer til den lille by og opdager, at beboerne ser ud som de gjorde for 100 år siden. Og da natten falder på, viser det sig naturligvis, at der er en grund til at de ikke har ændret sig. Her har Quested lånt lige lovligt meget fra From dusk til dawn, men okay – har man ikke set den, får man sig måske alligevel en overraskelse.

Jeg ved ikke, om jeg vil kalde 7 Mummies en god film. Den blander efter min mening for mange genrer sammen uden en egentlig grund, og selvom der er underholdende øjeblikke i den, så var slutresultatet for mit vedkommende alligevel lidt for rodet.

Om 7 Mummies:

Instruktør: Nick Quested
Udgivelsesår: 2006

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.