The Witches

Gwen Mayfield har været skolelærer i Afrika, men et nervesammenbrud sender hende hjem til England, hvor hun får chancen for at blive lærer på en privatskole i den lille landsby Heddaby. Her falder hun godt til, og bliver snart gode venner med søskendeparret Stephanie og Alan Bax som betaler for skolen.

Især en af drengene i skolen er særlig dygtig, den unge Ronnie, men byens kvinder bryder sig ikke om ham, og det går snart op for Gwen, at de af al magt forsøger at holde ham væk fra pigen Linda, der bor alene med sin bedstemor, Granny Rigg. Pludselig bliver Ronnie syg og falder i dyb coma, og da Gwen begynder at bore i sagen, kommer hun ud, hvor hun ikke kan bunde. Er der virkelig en heksekult i Heddaby? Og hvem kan hun i givet fald så stole på?

Som flere af de andre Hammer film fra perioden blev også “The Witches” omdøbt til det amerikanske marked, og blev markedsført som “The Devil’s Own” (hvilket iøvrigt var titlen på romanen af Norah Lofts, som filmen bygger på).

Jeg blev positivt overrasket over “The Witches”, som jeg i det store hele fandt underholdende og med en svag spænding gennem det meste af filmen. Jeg kan dog se af andre omtaler, at jeg tilsyneladende er ret alene med en følelse, bl.a. kalder British Horror Films den “boring and uneventful”. Men bortset fra at heksemessen i slutningen af filmen virker lidt komisk på mig med de engelske landsbyboere i laset tøj, som spiser jord (?) og danser hektisk, så kan jeg godt lide opbygningen af historien, og den underspillede uhygge undervejs. Jeg havde gættet heksens leder, men det vil jeg ikke holde filmen til last, for den gør et okay forsøg på at holde det skjult længe.

Se traileren på YouTube

Instruktør: Cyril Frankel
Udgivelsesår: 1966

The Ultimate Hammer Collection:

She, 1965
The Nanny, 1965
Dracula – Prince of Darkness, 1966
The Plague of the Zombies, 1966
Rasputin the Mad Monk, 1966
The Reptile, 1966
The Witches, 1966
One Million Years B.C., 1966
The Viking Queen, 1967
Frankenstein Created Woman, 1967
Quatermass and the Pit, 1967
The Vengeance of She, 1968
The Devil Rides Out, 1968
Prehistoric Women, 1968
Scars of Dracula, 1970
The Horror of Frankenstein, 1970
Blood from the Mummy’s Tomb, 1971
Straight on till Morning, 1972
Fear in the Night, 1972
Demons of the Mind, 1972
To the Devil a Daughter, 1976

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.