Besat

BesatI en parkeringskælder ved Kastrup Lufthavn findes liget af en rumænsk mand, der tilsyneladende var smittet af en epola-lignende virus. Den unge reservelæge Søren (Ole Lemmeke) er overbevist om, at der er tale om en ny og alvorlig virus, men overlægen Lyndfelt afviser det og sender liget af rumæneren tilbage, før Søren når at tage en rygmarvsprøve.

Nærmest besat af ambitioner tager Søren til Rumænien. Her finder han ud af, at manden ikke var første offer for virusset. Knap to dage før døde en dreng på lignende vis, og da liget af manden er blevet kremeret, før Søren når frem, skyer han ingen midler for at få fat i drengens lig.

Imens er politiet i Danmark kommet på sporet af en tysk præst (Udo Kier), som kom til landet samtidig med den rumænske mand. Præsten er under mistanke for at have brændt børneafdelingen på et rumænsk hospital ned, og betjentene Jensen og Bentzon (Ole Ernst) finder ud af, at præsten i virkeligheden er medlem af en forbudt sekt, der er overbevist om, at djævelen bliver genfødt, når stjerne konstellationen Stella Mala står på himlen. Og det gør den nu…

Besat er en overraskende god film med solide skuespilspræstationer og en god historie. Blandingen af medicinsk thriller og djævelens genkomst er mikset godt sammen og giver filmen et twist, som jeg ikke havde set komme.

Om filmen:

Instruktør: Anders Rønnow-Klarlund
Udgivelsesår: 1999

Læs også UnCuts anmeldelse af filmen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.