The Revenge of Frankenstein

The Revenge of FrankensteinEfter successen The Curse of Frankenstein et år tidligere, udgav Hammer Film endnu en Frankenstein film i 1958. Igen var det Terence Fisher, som sad i instruktørstolen, og The Revenge of Frankenstein blev indspillet sideløbende med, at man indspillede Dracula (Horror of Dracula), der også udkom i 1958.

Baron Frankenstein er blevet dømt til døden for de mord, hans monster begik. Men det lykkes ham at undslippe guillotinen, og han slår sig ned som doktor Stein i en anden by, hvor han opbygger en succesfuld praksis og i sin fritid hjælper til på fattighospitalet. Den unge doktor Kleve finder dog ud af, hvem han er, og overtaler Frankenstein til at lade ham assistere sig. For Frankenstein har naturligvis fortsat sine eksperimenter.

Udover Kleve hjælper også den deforme Karl Frankenstein med hans eksperimenter. Karl hjalp netop Frankenstein med at flygte, så han kunne lave en ny krop til Karl. Og den krop er nu færdig, så Kleve og Frankenstein udfører hjernetransplantationen, som umiddelbart ser ud til at være en succes. Men efter nogen tid i sin nye krop stikker Karl af fra hospitalet, og endnu en gang kommer Frankensteins skabning i uføre.

The Revenge of Frankenstein er vellavet og underholdende. Peter Cushing er overbevisende som baron Frankenstein, og det er i høj grad ham, som bærer filmen. Monstret er ikke den humanistiske kerne her, selvom man selvfølgelig har sympati for Karl, som godt vil af med sin handicappede krop. Men som monster er han ikke medynkvækkende.

Slutningen har et anstrøg af humor og lægger op til en fortsættelse af historien, og Hammer Film havde da også endnu flere Frankenstein film i ærmet.

Om The Revenge of Frankenstein:

Instruktør: Terence Fisher
Udgivelsesår: 1958

Frankenstein film fra Hammer Film:

The Curse of Frankenstein (1957)
The Revenge of Frankenstein (1958)
The Evil of Frankenstein (1964)
Frankenstein Created Woman (1967)
Frankenstein Must Be Destroyed (1969)
The Horror of Frankenstein (1970)
Frankenstein and the Monster from Hell (1974)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.