Hellboy – The Golden Army

Første film om Hellboy gjorde ikke noget stort indtryk på mig, selvom det ellers var Guillermo del Toro (Pans Labyrint), som instruerede. Han sidder igen i stolen i anden del af Hellboys saga, og denne gang blev jeg væsentlig bedre underholdt.

For mange mange år siden indgik menneskene en våbenhvile med skovens væsner, efter at alfernes konge, Balor, havde skabt en uovervindelig hær og næsten knust menneskene. Hæren kan kun vækkes til live af den, der bærer den gyldne krone. Balors søn, Nuada mente dog, at menneskene  skulle udryddes og forlod elvernes land i landflygtighed.

I nutiden dukker menneskenes del af den gyldne krone op på en auktion, og pludselig står Nauda der og med vold tager han kronen tilbage. Burea for Paranormal Research and Defense tilkaldes, og Hellboy forsøger sammen med Abe og Liz at finde ud af, hvad der er sket, og efterfølgende at finde frem til Nuada.

Imens lykkes det Nuada at slå sin far, kong Balor, ihjel, og nu mangler han kun søsteren, Nualas, del af kronen, før han kan vække hæren. Men Nuala undslipper, og finder vej til Hellboy og de andre, og nu forsøger de at gemme hende for Nuada. Men de to tvillinger har en indbyrdes forbindelse, og da Nuada dukker op, lykkes det ham at såre Hellboy dødeligt. For at redde Hellboy må Liz og Abe sammen med den nye medspiller Johan Krauss drage til Nuada medbringende den sidste del af kronen.

Jeg så “Hellboy – The Golden Army” på blue-ray, og alt andet lige så gav det lige en ekstra dimension på det visuelle. Man kan virkelig se forskel, i forhold til den billige dvd-afspiller jeg tidligere så film på. Farverne var dybere og billedet langt skarpere, og det gør naturligvis oplevelsen mere intens. Samtidig synes jeg, at historien var underholdende, og selvom jeg ikke er vild med Hellboy-figuren, så gør Ron Perlman det nu ganske godt som den rødhudede djævel.

Visuel effekts var fantastiske, og man ser Guillermos fascinerende univers, som også vises i “Pans Labyrint” udfolde sig, så det nærmest er en historie i sig selv. Og så var der både humor og action, så alt i alt et par timers fin underholdning.

Filmene om Hellboy bygger på Mike Mignolas tegneserie.

Instruktør: Guillermo del Toro
Udgivelsesår: 2008

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.