Khi-ritualet af Bjarne Dalsgaard Svendsen

Khi-ritualet af Bjarne Dalsgaard SvendsenInspireret af et indlæg på Horrorsiden om “den uhyggeligste bog i verden” læste jeg fornyligt Bjarne Dalsgaard Svendsens Khi-ritualet – og ja, selvom det er en børnebog, er der bestemt gods i til et godt gys.

Anders og David er venner. Sammen med deres 9. klasse skal de på en lejrskole ved Silkeborg, hvor de skal indsamle planter m.m. til en temauge om biologi. Den første dag finder de sammen med pigerne Linda og Eva et gammelt hus midt inde i skoven. Udvendigt ser huset faldefærdigt ud, men indvendigt er det ikke mishandlet – kun støvet og ubrugt. Der hviler dog en uheldsvanger atmosfære over stedet, og da David ser en skikkelse i et af rummene, får de nok og forlader huset. Men Anders har glemt sin hat, så om aftenen tager de tilbage for at hente den …

Khi-ritualet er et grusomt okkult ritualt, som kun bruges af de mest forhærdede, så der er lagt op lidt af hvert, da David og de andre bliver involveret i husets hemmelighed.

Jeg synes, Bjarne Dalsgaard Svendsen fortæller sin historie godt og uhyggeligt. Plottet fungerer, og det eneste jeg synes var lidt irriterende var personernes dialog, men det er formentlig, fordi jeg ikke er teenager mere. Khi-ritualet er måske nok ikke den uhyggeligste bog, jeg har læst, men den var god underholdning alligevel.

Om Khi-ritualet:

Udgivelsesår: 2002
Forlag: Gyldendal, 241 sider
Omslag: Per Jørgensen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.