Ginger Snaps

“Ginger Snaps” er en anderledes varulvehistorie, som tager udgangspunkt i to livestrætte teenagepiger, Ginger og Brigitte. De har lavet en pagt, at hvis de ikke er flyttet hjemmefra som 17-årige, begår de selvmord sammen, og indtil da iscenesætter de forskellige dødsmetoder for at se, hvad der ser mest cool ud!

Som man næsten kan høre er Brigitte og Ginger skolens nørder, men en dag går drilleriet for vidt, og de to piger beslutter sig for at kidnappe skolens ukronede dronnings hund. Om aftenen tager de derfor af sted, men på vejen bliver Ginger overfaldet af noget, der minder om en stor hund. Det lykkes pigerne at slippe væk, og Brigitte vil have Ginger til lægen. Det vil Ginger ikke, og det viser sig også, at sårene allerede er ved at gro sammen.

Selvom Ginger hurtigt er fysisk fit igen, er hun dog forandret, og Brigitte frygter, at det ikke var en helt almindelig hund, der bed Ginger. Og hun har ret …

“Ginger Snaps” er både uhyggelig og til tider ret morsom. Mimi Rogers, der spiller pigernes mor, er vidunderlig i rollen, som moren, der så gerne vil have et tæt forhold til sine døtre, men slet ikke forstår hvad der foregår. Kort efter Ginger er blevet bidt, forklarer hun f.eks. Brigitte om, at det ikke er så nemt at være teenager og få menstruation – nej, i hvert fald ikke når man også er ved at blive forvandlet til en varulv! Hun er forrygende, men det er også både Emily Perkins (Brigitte) og Katharine Isabelle (Ginger).

Jeg følte mig vældig godt underholdt af “Ginger Snaps”, som måske ikke er verdens mest uhyggelige varulve historie, men som ikke desto mindre giver flere gode gys undervejs. Slutningen bliver lidt overspillet, som det ofte er tilfældet i amerikanske film, men generelt synes jeg egentlig, at her er tale om en satirisk ungdomsgyser med potentiale til flere gode gys.

Instruktør: John Fawcett
Udgivelsesår: 2000

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.