Dødsbørn – skeletter i skabet 1 af Nicole Boyle Rødtnes

Dødsbørn - skeletter i skabet 1 af Nicole Boyle RødtnesAlmindeligvis når man taler om, at nogen har skeletter i skabet, mener man, at de har hemmeligheder. Men i Nicole Boyle Rødtnes debutroman Dødsbørn har familierne bogstaveligt talt et skelet i skabet!

Davie er 15 år og netop blevet færdig med skolen. Det er sidste skoledag, og alle sidste års eleverne skal trække en læreplads for det kommende år. Davie håber på noget spændende som øgletæmmer eller lignende, men i stedet kommer han i lære som kloakpasser.

Det lyder umiddelbart både kedeligt og ulækkert, men Davie bliver allerede på sin første arbejdsdag overfaldet af en blåslange og er tæt på at dø. Kort efter finder han ud af, at hans læremester skjuler en frygtelig hemmelighed i sin kælder, og da Davie endelig får lov til at tale med familiens skelet, bliver han klar over, at også hans familie har en hemmelighed at skjule. Og som om det ikke var ulykker nok, flygter et af de frygtede dødsbørn, der dræber ved mindste berøring, fra den lukkede institution, hvor de holdes indespærret.

Dødsbørn er første bind af fire om Davie og hans venner Gawin og Michia. Det er en ungdomsbog, men alligevel blev jeg grebet af universet fra første side. Her er hverdagen mikset med det fantastiske på en troværdig og overbevisende facon, og så er historien spændende fra side et. Davie bliver blandet ind i langt mere, end han har lyst til, og slutningen lader alt stå åben, så man ikke kan andet end at glæde sig til næste bind.

Det er en underholdende historie for børn og barnlige sjæle. Det er måske ikke decideret horror, men Dødsbørn er fyldt med både spænding og fantasi, og er absolut værd at læse.

Serien har sin egen hjemmeside www.skeletteriskabet.dk, og på youtube kan man se bogtraileren (http://www.youtube.com/user/forlagetfacet)

Om Dødsbørn:

Udgivelsesår: 2010
Omslag: Rasmus Jensen

Skeletter i skabet-serien:

Dødsbørn (2010)
Blodtåge (2011)
Ildfugl (2012)
Gravslægt (2013)

Også omtalt på DenElektriskeKanin

2 tanker om “Dødsbørn – skeletter i skabet 1 af Nicole Boyle Rødtnes

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.