The Beast from 20.000 Fathoms

Nær ved den arktiske cirkel foretages en atomprøvesprængning, og da professor Nesbit efterfølgende skal indsamle prøver, ser han et forhistorisk uhyre i sneen. Ingen tror naturligvis på ham, og han sendes tilbage til New York, hvor han indlægges. Men da han efterfølgende læser i avisen om et skib, som er blevet sænket af et søuhyre, kontakter han den anerkendte palæontolog professor Elson, for at høre om denne kan hjælpe ham med at undersøge sagen. Det bliver dog hans assistent, Lee Hunter, som i første omgang hjælper til, og da det lykkes dem at bevise, at et forhistorisk dyr har overlevet i den arktiske is og nu er på vej mod New York, sætter professor Elson sit renommé ind på at hjælpe dem. Men bæstet har kurs mod New York, og intet lader til at kunne stoppe det …

Filmen er instrueret af Eugène Lourié, der også stod for production design på filmen. Historien bygger på en novelle af Ray Bradbury, og special effect er af Ray Harryhausen, der også stod for animationen i film som “The Valley of Gwangi” og “Clash of the Titans” fra 1981.

“The Beast from 20.000 Fathoms” indeholder ikke de store overraskelser historiemæssigt, og jeg synes heller ikke, at animationen var så fantastisk, som jeg havde hørt, den skulle være. Egentlig synes jeg, at Willis O’Brian gør et bedre job i stumfilmen “The Lost World” fra 1925. Men når det er sagt, så er “The Beast from 20.000 Fathoms” heller ikke dårlig. Skuespillet er ok, og slutningen har garanteret virket spektakulær i tiden. Jeg havde bare håbet på et lidt bedre monster.

Instruktør: Eugène Lourié
Udgivelsesår: 1953

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.