Haunted Child (Silk)

Haunted ChildDet er lykkes for den handicappede videnskabsmand Hashimoto at opfinde “Menger Sponge”, et energifelt som kan ophæve tyngdekraften, og som er et hemmeligt projekt under den taiwanske regering.

Men Hashimoto bruger også forskningen til sit eget formål. Det er lykkes ham og hans team at fange spøgelset af en dreng ved hjælp af “Menger Sponge”, og nu forsøger han at finde ud af, hvorfor drengens spøgelse bliver på jorden, når alle andres ånd forsvinder kort efter dødens indtræffen. Han beder derfor politimanden Tung om at finde ud af, hvem drengen var, og hvorfor han døde.

Men det viser sig at være ikke helt ufarligt, for drengen har dræbt flere mennesker, og da det lykkes Tung at finde frem til, hvem drengen var, opdager han en forfærdelig hemmelighed. En hemmelighed, som Hashimoto tror, han kan bruge til sin egen fordel, for med sin sygdom har han ikke længe igen på jorden.

For mig var Haunted Child rigtig underholdende. I en blanding af spøgelseshistorie, science fiction elementer og klassisk politi-opklaring fortælles historien uden pauser til at tænke for længe over tingene. Haunted Child stiller spørgsmålstegn ved, hvad der findes efter livet, og om det altid er bedre at være levende end død.

Visuel effects er udmærkede, og scenerne når spøgelserne ser sig vrede på mennesker omkring dem er vellavede og skræmmende. Jeg havde ind i mellem lidt svært ved at følge de videnskabelige udredninger, men det er jo egentlig også ligegyldigt. I hvert fald tror jeg ikke, at “Menger Sponge” har ret meget hold i virkeligheden.

Alt i alt var Haunted Child underholdende og kan anbefales til et par timers gys.

Om filmen:

Instruktør: Chao-Bin Su
Udgivelsesår: 2006
Originaltitel: Gui Si

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.