Happy Birthday to me

Happy Birthday To MeFor et år siden var Virginia involveret i en ulykke, som dræbte hendes mor og næsten slog Virginia ihjel. Nu er hun dog frisk igen og er tilbage i skolen, hvor hun har fundet sin plads i den populæreste klike med kælenavnet Top Ti. Eneste mén er, at Virginia ikke husker selve ulykken, men for at afhjælpe det går hun hos den venlige doktor Faraday.

I kliken er alting som det plejer – indtil Bernadette en aften forsvinder på vej ned til den lokale kro, hvor kliken er samlet. Kort efter forsvinder den franske udviklingsstuderende Etienne, men da der ikke kan findes nogen lig, er politiet ikke voldsomt bekymret. Det er Virginia dog, for hun har mærkelige blackouts og drømme, og kort før et-års dagen for ulykken (som skete på Virginias fødselsdag) begynder hun at huske…

Happy Birthday To Me er fyldt af underholdende slasherscener, og selvom den starter med et ganske almindelig kvæler- og knivdrab, så udvikler morderens metoder sig til brug af både håndvægte og havesakse, alt sammen lavet overbevisende af Thomas R. Burman. J. Lee Thompson virker lidt inspireret af de italienske Giallo-film, idet man i det meste af filmen kun ser et par sorte handsker, når morderen er i aktion.

wikipedia kan  man læse, at pressen oprindeligt troede, at filmholdet lavede flere slutninger for at hemmeligholde twistet til sidst. Det er ikke sandt, idet man slet ikke havde en brugbar slutning før til allersidst. Det forklarer også, hvorfor der ikke er et build-up til den overraskende slutscene. For Happy Birthday To Me har det, jeg betegner som en snydeslutning. En slutning som man ikke har nogen chance for at gætte, fordi instruktøren pludselig sætter helt ny viden i spil.

Men bortset fra det (og slutningen er ok trods snyderiet) så er Happy Birthday To Me en rigtig underholdende slasherfilm. Melissa Sue Anderson, som spiller Virginia, er mest kendt fra rollen som Mary Ingalls fra tv-serien Det lille hus på prærien, der befinder sig i en noget anden genre, men hun gør det godt, og det er helt befriende at høre hende bande og være en normal ung kvinde. Jeg følte mig velunderholdt, og bortset fra tøjet tænkte jeg ikke over, at filmen var næsten 30 år gammel.

Om Happy Birthday To Me:

Instruktør: J. Lee Thompson
Udgivelsesår: 1981

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.