The Forgotten

“The Forgotten” hører til blandt de psykologiske thrillers, og jeg blev hurtigt opslugt af historien. Desværre kører den efter min mening af sporet til sidst, og bliver alt for sukkersød og idyllisk, men det er selvfølgelig også en amerikansk film med Julianne Moore i hovedrollen.

Telly (Julianne Moore) mistede sin søn i en uforklarligt flyulykke for 14 måneder siden. Hun sørger stadig dybt og bruger timer hver dag på at se på billeder og film med sønnen, selvom hun også modtager psykologhjælp for at komme videre. Men en dag er alle billeder af sønnen væk! Først anklager hun sin mand for at stå bag, men det går snart op for hende, at alle – undtagen hende selv – har glemt alt om sønnens eksistens. Det får hende til at søge i gamle aviser for at finde beviser på flyulykken, men også her er artiklerne på mystisk vis forsvundet og er blevet erstattet af andre nyheder.

I sin søgen efter sandheden og sønnen slår Telly sig sammen med Ash, en far som mistede sin datter i samme ulykke, som Telly mistede sin søn. Først har også han glemt alt om sin datter, men det lykkes for Telly at få ham til at huske, og nu forsøger de at finde ud af, hvem der står bag denne mystiske affære – og ikke mindst, hvorfor?

Det bedste ved “The Forgotten” er den første times tid, hvor man undrer sig over, hvad i al verden der sker. Først er man i tvivl om, hvorvidt Telly er rigtig velforvaret. Så tror man, at hendes mand er en del af plottet mod hende, og så skifter historien helt spor og bliver rigtig interessant. Jeg vil ikke afsløre med hvad, for det bør man selv opdage.

Jeg var vild med den måde, man har filmet på. Bl.a. er mange af scenerne skudt direkte mod jorden, og det giver en følelse af, at filmens personer bliver overvåget hele tiden. Det bidrager til den paranoia, som Telly og Ash har, for uanset hvad de gør, virker det som om, at “de” ved det. Desuden er der nogle virkelig fede scener med brug af special effects, som næsten fik mig til at lette af sædet.

Slutningen er som sagt ikke lige min kop te, men indtil da var jeg vældig godt underholdt, så kan man lide psykologiske thrillers med et twist, er “The Forgotten” glimrende tidsfordriv.

Instruktør: Joseph Ruben
Udgivelsesår: 2004

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.