Scanners 3: The Takeover

Helena og Alex er begge scannere og begge blev adopteret af forskeren og forretningsmanden dr. Elton Monet, da de var små. Han arbejder på at finde et middel, som kan hjælpe scannerne af med hovedpinen og stemmerne, og et nyt middel er på vej, omend stadig i forsøgsstadiet.

Alex befinder sig i Thailand, hvor han gør bod efter at have slået sin bedste ven ihjel ved et uheld, men Helena bor stadig hjemme. En nat vågner hun og er særdeles dårlig, så da hun finder faderens forsøgs-medicin, tager hun det – og virkningen er fantastisk! Alle stemmer og smerter forsvinder. Det gør desværre også moralen og medmenneskeligheden.

Helena forvandler sig til en lyststyret dræbermaskinen, som er fuldstændig skruppelløs i sin adfærd og ikke skyer nogen midler for at nå sit mål – total magt over alle mennesker – og til det får hun hjælp af en gruppe scannere, der ligesom hun og Alex har været udsat for medicinske forsøg af en dr. Bauer. Men heldigvis får Alex nys om sagen og kommer hjem for at bremse Helenas planer.

Scanners-serien bliver aldrig min kop te, og treeren har ikke ændret på det. Jeg synes, den er klichéfyldt og ikke særlig velspillet, selvom der dog er enkelte gode scener i. Bl.a. da Alex bliver opsøgt af en af faderens venner i Thailand, som vil fortælle Alex om Helenas ændrede opførsel. Vennen bliver pludselig overfaldt af en gruppe lokale, som er under indflydelse af en af Helenas scannere, og det er ret godt udført. Men ellers er special effects meget det samme, som i de første, så her er heller ikke meget at komme efter.

Instruktør: Christian Duguay
Udgivelsesår: 1992

Scanners-serien:

Scanners – 1981, D: David Cronenberg
Scanners II: the New Order – 1991, D: Christian Duguay
Scanners III: the Takeover – 1992, D: Christian Duguay

Spin Offs:

Scanner Cop – 1994, D: Pierre David
Scanner Cop II – 1995, D: Steve Barnett

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.