Blodig arv af Matt Haig

Blodig arv af Matt HaigFamilien Radley er en ganske almindelig engelsk middelklassefamilien. Faderen Peter er læge, moderen Helen hygger sig med sin læseklub og teenagebørnene Rowan og Clara går i skole som alle andre. Alligevel er de nu ikke helt som alle andre – de er nemlig vampyrer.

Det ved hverken Rowan eller Clara dog, for deres forældre har opdraget dem til at leve som almindelige mennesker. Men en dag indhenter biologien familien, da Clara bliver overfaldet, og hun instinktivt forsvarer sig. Det får fatale følger for hele familien.

I “Blodig arv” er vampyrerne ikke kendt i den brede offentlighed, men politiet kender til dem og har oprettet en særlig indsatsgruppe (IUV, Indsatsgruppen mod Unavngivne Væsener), som dræber de vampyrer, der overtræder aftalerne mellem menneskene og vampyrernes organisation Sheridan Selskabet (opkaldt efter Joseph Sheridan Le Fanu som skrev Camille).

Matt Haig skriver underholdende med et godt mix af vampyrgys og grin. Og så drysser han en jævn strøm af vampyr-referencer om sig, som man kan hygge sig med at finde, som f.eks. at Rowan er vild med at læse Lord Byron, der blev brugt som rollemodel for den aristokratiske vampyr Lord Ruthven i John Polidoris roman Vampyren.

“Blodig arv” er uforpligtende underholdning, og jeg morede mig glimrende med at læse om familien, hvor teenage problemerne pludselig bliver ualmindeligt store. Kan du lide Charlaine Harris bøger om Sookie Stackhouse, vil du helt sikkert også kunne lide denne her.

Om “Blodig arv”:

Udgivelsesår: 2010
Originaltitel: The Radleys
Forlag: Politikens forlag, 332 sider

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.