Livets barske lektie 2 af Helene Th. Svolgart

Livets barske lektie 2 af Helene Th. SvolgartI 2008 udgav Helene Th. Svolgart den første bog i serien “Livets barske lektie”. Her fulgte vi lejesoldaten Mike, der i en fremtidig verden røg i et topsikret, men dødsensfarligt fængsel, hvor han allierede sig med morderen Keelan. I Livets barske lektie 2 er det Keelan, som fortæller.

Keelan har været isolationsfængslet, og mens han har været væk, er det gået hårdt ud over Mike, som ovenikøbet tror, at Keelan har svigtet ham. Derfor stikker han Keelan, og bliver kort efter løsladt. Keelan når dog at flygte, og er fast besluttet på at finde Mike for at tage hævn. Det lykkes, men i sidste øjeblik går det op for Keelan, at de måske begge er blevet narret. Herfra fortsætter historien i en sand actionspiral, som introducerer nye verdener, racer, våben og muligheder.

Svolgart skriver i et højt tempo og fylder hele tiden nye vinkler på sin historie, der udvikler sig med et interessant twist hen mod slutningen af bind 2. Hendes force er ikke personbeskrivelserne, der er lidt endimensionelle, selvom personerne dog udvikler sig undervejs. Til gengæld har hun en sikker sans for action, og hvor første bind gav gode minder om filmen “Fortress” med Christopher Lambert, så kommer jeg til at tænke på “The Chronicles of Riddick” med Vin Diesel som den ultra seje Riddick, når jeg læser bind 2 – og det er ment som en kompliment.

Historien er kulørt, letlæst og actionfyldt, og jeg tror sagtens, at den kunne filmatiseres og blive en succes. Så er du til hårdtslående action, der foregår i en fremtidig verden fyldt med fremmede racer, kan jeg anbefale Livets barske lektie 2.

(anmeldt til Bogrummet.dk)

Om Livets barske lektie 2:

Udgivelsesår: 2010
Forlag: Forlaget Balatana

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.