Halloween II (2009)

Halloween II Jeg er i virkeligheden ikke særlig god til slasherfilm mere. Sikkert fordi jeg er blevet for gammel, for jeg synes ofte, de er mere kedelige og usandsynlige end uhyggelige og skræmmende. Så jeg skulle nok have fulgt mit instinkt og sprunget Halloween II over, som jeg først tænkte efter at have set Rob Zombies genindspilning af John Carpenters klassiker. Jeg må i hvert fald erkende, at jeg synes endnu mindre om denne toer end om første film.

Halloween II begynder, hvor første film sluttede. Laurie vakler hen ad vejen efter at have gennemgået usigelige rædsler og dræbt Michael Myers, og her bliver hun samlet op af politiet og bragt på hospitalet.

Så springer filmen to år frem i tiden, hvor Laurie stadig lider af mareridt efter begivenhederne. Samtidig er dr. Samuel Loomis aktuel med en ny bog om Michael Myers – USA’s mest berømte seriemorder. Her afslører han hidtil ukendte fakta, og det bringer en masse sind i kog.

Det viser sig naturligvis også, at Michael slet ikke er død. Efter to år som bums beslutter han nu (på opfordring af sin døde mor som med jævne mellemrum dukker op i filmen), at det er tid til at gøre jobbet færdig, så han vender tilbage til Haddonfield. Og så går det ellers løs igen …

Halloween II er en teknisk flot film. Rob Zombie filmer nærmest dokumentarisk med grovkornede billeder, som han klipper effektivt for chok-effektens skyld. Desuden er han rigtig god til at bruge kamera-vinkler til at underbygge historien og stemningen, ligesom han også bruger lydsiden effektivt. Ind i mellem har han reallyd på, men andre gange høres uafhængig musik under de mange slasher-scener.

Desværre synes jeg ikke, at det tekniske redder en temmelig kedelig affære, som ovenikøbet forlænges af fru Meyers gentagne opdukken i Michaels fantasi. Deborah spilles også denne gang af Sheri Moon Zombie, som jeg var vild med i rollen som Baby i House of a 1000 Corpses, men som virkelig er intetsigende her, når hun dukker op i sin hvide kjole med sin hvide hest og taler om at samle familien igen. Det bedste i Halloween II er efter min mening Malcolm McDowell, der endnu engang spiller Loomis. Han tilfører filmen lidt effektiv humor, som egentlig ikke passer ind i resten, men som reddede en hel del for mig.

Måske er jeg ikke helt fair overfor filmen, netop fordi jeg generelt ikke er særlig vild med slasherfilm. Den bliver da heller ikke fuldstændig trashet på IMDB, hvor den scorer 4,8 ud af 10. Men for mig var det mere kedeligt end klamt, og jeg tror, at man skal være teenager opsat på en uhygge/sjov nat med vennerne for at få noget ud af den. Men eftersom Halloween IIs budget lød på 15 mio. $ og den allerede i åbningsweekenden indspillede over 16 mio. $, så kunne man desværre godt forestille sig, at Rob Zombie hopper på Michael Myers igen.

Om filmen:

Instruktør: Rob Zombie
Udgivelsesår: 2009

3 tanker om “Halloween II (2009)

  1. Wodtcagt siger:

    Jeg fik den i julegave i 2010, og jeg synes det er verdens bedst Halloween film :}. Og den er rigtig god så måske skal du køber den, men det vil værer en god ide at køber nr. 1 fra 2007. (Men også de andet 8 Halloween serie)

  2. Ulrich siger:

    Jeg kan også godt lide dem begge, men jeg kan sagtens se hvad du mener Jette. Skal man dog fremhæve et øjeblik i denne sequel ville det klart være scenen hvor Annie (Danielle Harris) bliver jagtet ud på badeværelset, den tog fandme kegler man kunne virkelig mærke smerten og den intensheden lige der.

    Ja, det var mit besyv.

  3. Jette siger:

    Helt bestemt en okay scene du fremhæver Ulrich, og jeg kunne også godt se alt det teknisk flotte ved filmen, men jeg var nu alligevel ikke så vild med den. Men som sagt hænger det nok sammen med, at jeg generelt ikke er så pjattet med slasherfilm mere 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.