Stir of Echoes 2 – the Homecoming

Stir of Echoes 2 - the HomecomingGanske som forventet når denne toer ikke den originale Stir of Echoes til sokkeholderne.

Rob Lowe spiller soldaten Ted Cogan, som under en mission i Irak fejlagtig beordrer sine mænd at skyde mod en vogn, som viser sig at indeholde en ganske almindelig familie. Efter hændelsen bliver Ted skudt, og i lang tid svæver han i livsfare. Så kommer han sig pludseligt mirakuløst og sendes hjem til familien i USA.

Men Ted vender ikke uændret hjem. Han forfølges af syner og ser hele tiden en brændt mand for sig. Først tror han, at det er familiefaren, der brændte ihjel, der vil have hævn, men et besøg hos den synske Jake Witzky gør det klart, at manden ikke er den, Ted tror, han er – og at motivet for hævn skal findes et helt andet sted.

Jeg er sikker på, at instruktør Ernie Barbarash gerne vil komme med et statement i forbindelse med Irak-krigen. Men Stir of Echoes 2 er ikke rigtig vellykket, og idet plottet twistes til sidst kan man også spørge sig selv, om filmen overhovedet har noget med soldatertraumer at gøre? Endelig er filmen i perioder decideret kedelig, og Rob Lowe formår ikke at fremstille Ted Cogan særligt overbevisende. Han er i hvert fald langt fra Kevin Bacons fremragende indsats i første film.

Bedst er afsløringen af, hvorfor Ted forfølges af spøgelset, selvom filmen her snyder lidt på plot-vægten. I det mindste kommer der lidt rigtig gru ind i fortællingen, og på alle plan føler man for de involverede. Men det er desværre kun 7 minutter ud af filmens samlede 89 minutter, så det batter alt for lidt.

Ernie Barbarash har også instrueret den efter min mening noget mere vellykkede They Wait.

Om Stir of Echoes 2:

Instruktør: Ernie Barbarash
Udgivelsesår: 2007

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.