Hvorfor skriger paven? af Bjarne Dalsgaard Svendsen

Hvorfor skriger paven? af Bjarne Dalsgaard SvendsenMalthe er en lidt nørdet 16-årig, som er vild med bøger og med piger, og sammen med bedstevennen Chris har besluttet sig for, at denne sommer skal være sommeren hvor mødommen ryger. Til en fest møder han den søde Lisbeth, og hun lader heldigvis også til at synes, at Malthe er sød. Men om aftenen bliver Malthe slået ned, og må indlægges med hjernerystelse.

Efter et par dage er han dog klar igen og kan starte på sit sommerferiejob med at katalogisere en bogsamling på slottet Traumenborg. Et job han faldt over ved et heldigt tilfælde, og som bliver ualmindelig godt betalt af ejeren Hübner. Men Malthe har ikke været længe på slottet, før det går op for ham, at noget ikke er helt rigtigt. Det føles som om gangene ændrer sig, og så får Malthe den mest skræmmende drøm, der næsten virker virkelig …

Hvorfor skriger paven? er underholdende gys for teenagedrenge. Her er masser af snak om babser og sex, og samtidig sørger B. D. S. også for at smøre historien med et par gode gys. Her refereres til flere genreklassikere på både film og bog, så måske kan den unge læser få lidt inspiration til videre læsning med i købet.

Jeg synes måske nok, at starten er lidt lang med sin festbeskrivelse osv., og slutningen bliver lidt letkøbt, men historien er også rettet mod et yngre publikum end mig, og de vil sikkert synes, det er hyleskægt at læse om. På plus-siden er, at B. D. S. også har lidt alvorligt indhold med i romanen, for Malthes mor er nemlig død for et år siden, og han har svært ved at bearbejde sorgen. Den historie fortælles troværdigt, uden at det virker påklistret, ligesom kærlighedshistorien mellem Malthe og Lisbeth også skildres fint.

Selvom Hvorfor skriger paven? ikke helt når på højde med Khi-ritualet efter min mening, så er her tale om en ganske underholdende ungdomsroman med et gyser-islæt.

Om Hvorfor skriger paven?:

Udgivelsesår: 2010
Omslag: Anders Walter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.