The House of the Devil

The House of the DevilDen studerende Samantha har brug for penge for at kunne flytte i egen lejlighed og slippe for sin ulidelige sambo. Derfor ansøger hun et job som barnepige, selvom hun slet ikke bryder sig om børn. Det viser sig dog, at det slet ikke er et barn, hun skal passe, men en ældre kvinde i et gammelt hus langt udenfor byen. Veninden Megan prøver at tale Samantha fra jobbet, som hun synes virker skummelt og forkert. Og det er det også …

The House of the Devil er fra 2009, men er optaget i total 80’er stil helt ned til et let grynet billede, som vi havde på vhs-filmene. Det fungerer rigtig godt, og er med til at underbygge stemningen.

Hovedrollen spilles af Jocelin Donahue, som bl.a. også har haft en lille rolle i en af mine yndlings horror-westerns The Burrowers. Hun gør det godt og virker overbevisende som Samantha, der godt kan mærke, at jobbet ikke er helt fint i kanten,  men som alligevel lader sig lokke af pengene, og som trods sin sårbarhed alligevel yder voldsom modstand da tingene spidser til. Tom Noonan (Manhunter, 1986), der spiller Mr. Ulman, er også perfekt castet. Han er tilpas creepy, til at vi bare ved, at noget er forkert, selvom han udadtil virker både høflig og venlig.

Instruktør Ti West (Cabin Fever 2) giver sig god tid, inden han lader uhyggen bryde ud, men jeg kunne egentlig godt lide det, for stemningen op til første blodsdråbe er interessant, selvom der ikke sker så meget. I det hele taget er det ikke en film, som svælger i volden, og først i de sidste 20 minutter kommer pulsen rigtig op, men for mig virkede det.

Alt i alt syntes jeg vældig godt om The House of the Devil. Det er måske ikke årets uhyggeligste film, og hvis du er mest til action fra første minut, er den nok heller ikke sagen. Men kan du lide en god stemningsfyldt film med interessante skuespillere uden at plottet behøver at overraske dig, så snup The House of the Devil. Som Roger Ebert skriver om den i sin anmeldelse: “It’s the anticipation, not the happening, that’s the fun.”

Om The House of the Devil:

Instruktør: Ti West
Udgivelsesår: 2009

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.