Vanishing on 7th Street

Vanishing on 7th StreetEn strømafbrydelse lægger Detroit hen i fuldstændig mørke, og da lyset kommer igen, viser det sig, at langt størstedelen af befolkningen er sporløst forsvundet. Tilbage er kun deres tøj.

En lille gruppe tilbageblevne finder ved tilfældighedernes spil sammen i en ramponeret bar, som oplyses af en benzindrevet nødgenerator. Her forsøger de at holde mørket stangen, men naturlovene træder langsomt ud af kraft, og nætterne bliver længere og længere.

Jeg ved ikke helt, hvad jeg skal mene om Vanishing on 7th Street. Et stykke hen ad vejen er den ganske underholdende. Den pludselig forsvinden og de tomme gader samt de lurende skygger er ret godt lavet, men det kniber efter min mening med at udvikle historien herfra. Det bliver lidt tyndt og tilfældigt, og ingen af personerne er interessante nok til, at jeg virkelig heppede på deres overlevelse.

Jeg har læst flere rosende anmeldelser af Vanishing on 7th Street. Bl.a. skriver Jonathan Jacobs: “Vanishing on 7 Street is independent film work at its finest … The real stars of the show are the director and his special effects team … The little things make all of the difference. Without the perfect timing of the shadows’ encroachment and the last, split second emergency lights coming to the rescue, there would be no suspense. Providing images of pictures/memories being enveloped by shadow and lost forever sets the tone for the grim and hopeless fate that awaits the survivors when their lights run out … The screenwriter Anthony Jaswinski follows through with the film’s primary concept by having the characters question why they have survived when millions of others have been taken. Without the philosophical queries, the character’s dialogue would have greatly suffered.” Jeg er som sagt ikke helt enig. Filmen er ok underholdning, men jeg vil langt hellere fremhæve Kaïro og The Last Man on Earth, der begge er langt mere interessante og velspillede, og stadigvæk har uhyggen og gruen ved at være de sidste overlevende.

Instruktør Brad Anderson har tidligere instrueret bl.a. Dødens hospital, som jeg synes langt bedre om.

Om Vanishing on 7th Street:

Instruktør: Brad Anderson
Udgivelsesår: 2010

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.