Sanctum

SanctumJeg elsker hule-horror og ville have set Sanctum i biografen. Det nåede jeg desværre ikke, men nu har jeg så fået set den på Blue ray, og selvom jeg tror, at oplevelsen havde været bedre i biografen, så er her dog alligevel tale om en ganske effektiv thriller.

Milliardæren Carl betaler for udforskningen af et stort hulesystem i Papua Ny Guinea. Nu kommer han selv på besøg med kæresten Victoria for at se, hvad der foregår og få sat skub i udforskningen, som han synes går for langsomt. Lederen i grotten er Frank, som er en utrolig dygtig grottedykker, men ikke er særlig god med mennesker – og slet ikke med sønnen Josh, der meget modvilligt er med i udforskningen.

Men under Carl og Victorias ophold 5 km under jorden i grotten bryder en voldsom storm ud, og gruppen afspærres fra overfladen. Vandet stiger støt, og snart må gruppen forlade det kendte område og forsøge at finde en ny vej til overfladen, hvis de skal overleve.

Historien er set før, men her er nogle virkelig flotte undervandsoptagelser, og flere af grottescenerne er rigtig godt lavet. Persontegningerne er dog noget endimensionelle, og  man kan heller ikke påstå, at plottet byder på mange overraskelser. Jeg gætter på, at hvis man (som jeg) holder af hule-horror, så bærer man over med mærkværdighederne i manuskriptet, og lader sig indfange af stemningen i filmen. Så selvom jeg måske ikke ligefrem sad med tilbageholdt åndedræt undervejs, så følte jeg mig dog ganske godt underholdt og kan godt anbefale Sanctum til en regnfuld aften.

Om Sanctum:

Instruktør: Alister Grierson
Udgivelsesår: 2011

2 tanker om “Sanctum

  1. Ulrich siger:

    Super. De fleste anmeldelser jeg har læst har dog været lidt mere skeptiske. Den er i hvert fald blevet noteret på min ‘skal-se’ liste.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.