Abraham Lincoln: Vampire Hunter

Abraham Lincoln: Vampire HunterSom dreng oplever Abraham Lincoln vennen, den sorte dreng Will få pisk mens hans far bliver solgt, på trods af at de er frie sorte. Med sin fars hjælp bremser han overgrebet, men det får alvorlige konsekvenser. Faderen bliver fyret, og samme nat dør moderen. Abe er overbevist om, at faderens chef, Jack Barts, er skyld i moderens død, men han lover ikke at gøre noget overilet.

Da faderen dør flere år senere, anser Abe sig dog for løst fra sit løfte, og han beslutter sig for at dræbe Jack Barts. Under forsøget møder han Henry, som har viet sit liv til at dræbe vampyrer – og det er Jack Barts! Henry oplærer Abe til vampyrjæger, og herefter bliver Abe sendt til den lille by Springfield for at udøve sit nye erhverv. Det går dog op for Abe, at det ikke er nok at slås med våben mod vampyrerne, og ved siden af sit nattearbejde går han også ind i politik, hvor han kæmper slavernes sag.

Jeg så Abraham Lincoln: Vampire Hunter med en veninde, og vi havde en fantastisk aften. Her er både grin og gys, og Benjamin Walker spiller rollen som Abraham Lincoln forrygendende. Han er umiddelbart charmerende, men samtidig troværdig når han giver den gas med sin sølvøkse og hugger vampyrhoveder af på stribe.

Filmen er fyldt med imponerende kampscener, flotte CGI-effekter, effektfuld klipning og faktisk også udmærket skuespil. Selve plottet er måske ikke vildt fantastisk, men det er godt i den forstand, at man køber præmissen om, at de rige plantageejere fra Sydstaterne er onde vampyrer, som drikker deres slavers blod, og ønsker at underlægge sig Amerika, og at det er baggrunden for borgerkrigen.

Man skal selvfølgelig ikke forvente en historielektion om Lincoln og borgerkrigen, men er man til flot og underholdende action, så kan jeg kun anbefale Abraham Lincoln: Vampire Hunter.

Historien bygger på en roman af Seth Grahame-Smith, som også har skrevet manuskriptet til filmen. Bogen er endnu ikke oversat til dansk, men kan lånes på originalsproget på flere biblioteker. Samme forfatter står iøvrigt også bag Pride and Prejudice and zombies : the graphic novel, som jeg netop har bestilt og glæder mig til at læse.

Om Abraham Lincoln: Vampire Hunter:

Instruktør: Timur Bekmambetov
Udgivelsesår: 2012

2 tanker om “Abraham Lincoln: Vampire Hunter

  1. Vampire/Werewolf lover siger:

    Har også set den og det er den bedste film jeg nogensinde har set, men man godt blive forvirret som sagt er det ikke en historielektion. Stadig den beste film jeg nogensinde har set så hvis jeg var dig, ville jeg smide alt i hænderne og leje/købe den.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.