Hospitalet af Michael Kamp

HospitaletEn grufuld fornøjelse med et afsluttende twist

Jonas er kommet alvorlig til skade i en trafikulykke og svæver mellem liv og død på hospitalet. Mens lægerne kæmper for at redde hans liv, ligger Jonas i en smertedøs, der gør det svært for ham at skelne mellem virkelighed og hallucinationer, så da han pludselig befinder sig i hospitalets nederste etager, hvor skidt og blod løber ned ad væggene, håber han, at det blot er en drøm. Men i mørket lurer groteske skabninger, og hvis Jonas ikke snart finder op til overfladen igen, er det for sent.

I ”Hospitalet” spiller Michael Kamp på vores frygt for sygdom, død og hospitaler, og det gør han godt.

Historien fortælles med enkelte tilbageblik i en stadig stigende spændingskurve, hvor Kamps evne til at fremmane næsten filmiske billeder i éns hjerne rammer som knytnæveslag under læsningen. Sproget flyder let i et til tider hæsblæsende tempo, og som læser er vi ligeså meget i tvivl som Jonas over, hvor virkelighedens grænser går. Det er godt – og ondt – skrevet.

Jeg kom til at tænke på den fremragende film ”Jacob’s Ladder”, hvor hovedpersonen også på et tidspunkt køres rundt i et stadigt mere nedslidt hospital, hvor virkeligheden bliver mere og mere mareridtsagtig. Samme paranoide stemning får Kamp frem, når de skræmmende portører kører den hjælpeløse Jonas rundt til forskellige rædselsscener i hospitalets uendelige kælder, hvor sindssyge kirurger og sygeplejersker udfører grufulde operationer på fortabte patienter.

Jeg har med stor fornøjelse læst Kamps tidligere romaner, og ”Hospitalet” lever fuldt op til hans sædvanlige høje standard. Som altid en grufuld fornøjelse, og denne gang med et afsluttende twist.

Om bogen:

Udgivelsesår: 2013
Omslag: breth design, Mette B. Klausen
Sider: 272
Forlag: Tellerup

Besøg Michael Kamps hjemmeside

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.