Katrine af Steen Langstrup

KatrineDet er altid en fornøjelse at åbne en bog af Steen Langstrup. Der er som oftest kælet for de grafiske detaljer, så hver side nærmest er et lille kunstværk, og heldigvis plejer indholdet at kunne leve op til de flotte omgivelser. Det gør det også her i Langstrups seneste roman, ungdomskrimigyseren “Katrine”.

Da Katrine flytter ind på Wagner-kollegiet, er genboen Martha, den første hun møder. De to bliver venner, så da Katrine opdager en mand udenfor sit vindue, er det Martha, hun vender sig til. Martha har dog svært ved at tage Katrines angst alvorligt, men efterhånden går det op for hende, at der virkeligt ER én, som forfølger Katrine. Men hvem? Og hvad er det hun skjuler om sin fortid?

“Katrine” er en letlæst thriller for både unge og voksne. Langstrup skriver flydende og effektivt både med hensyn til plot og indhold. Sætningerne er korte ligesom kapitlerne, så læseren hele tiden lokkes videre, og trods de forholdsvis få sider gemmer plottet på flere overraskelser. Ikke mindst det afsluttende kapitel vendte for mig hele historien på hovedet.

I 2011 fik Steen Langstrup Dansk Horror Selskabs pris for Årets Bedste Horrorudgivelse for romanen “Alt det hun ville ønske hun ikke forstod“, som var holdt i samme nærmest filmiske sprog. Denne var dog væsentlig mere voldsom end “Katrine”, som mere spiller på de psykologiske tangenter – hvem, hvad og hvorfor? Et skift som dog ikke gør “Katrine” mindre brutal i sidste ende.

Så hvis du er til effektive thrillers med en twist, er “Katrine” et glimrende bud, hvad enten du tilhører ungdomssegmentet eller – ligesom jeg – kan se tilbage på det.

Om bogen:

Udgivelsesår: 2014
Sider: 150
Forlag: 2 Feet Entertainment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.