Når en drage drager ud af Mads L. Brynnum, illustreret af Mads H. Johansen

Når en drage drager ud af Mads L. Brynnum, illustreret af Mads H. Johansen

Zombier, drager, mumier og orker – de får alle et rim med på vejen i Når en drage drager ud.

Alle børn elsker monstre – nogle ved det bare ikke endnu“. Sådan skrev folkene bag Når en drage drager ud, da de gik på Kickstarter for at samle penge ind til udgivelsen. Idéen med bogen var at give en sjov og alternativ introduktion til både klassiske monstre fra folkesagnene og nyere monstre som zombier og orker. Kickstarter-projektet lykkedes til fulde, og resultatet er blevet en flot bog fuld af sjove, skøre og lidt uhyggelige monster-rim.

I alt 20 monstre bliver præsenteret, og så er der yderligere blevet plads til 4 sider med skitsemonstre bagerst i bogen. Hvert monster har fået et dobbeltopslag med et rim på venstre side og en illustration på højre side. Og så går det ellers derudaf startende med zombien.

Zombier zombier – levende men døde
Zombier zombier – ikke særligt søde
Kødet er råddent og gustent og gråt
Lyden er som en forkølet fagot
Zombier vakler med stavrende gang
og så har de en helt umættelig trang
Man si’r det er hjerner en zombie kan li’
men de spiser det hele for sådan er de

Når en drage drager ud af Mads L. Brynnum og Mads H. JohansenNår en drage drager ud er en virkelig dejlig bog. Dels er den simpelthen flot. Lige fra de fede tegninger af Mads Herman Johansen, over det lækre, blanke papir, til omhuen der er lagt i de grafiske detaljer. Læg f.eks. mærke til overskriften på de enkelte monstre. Stort set alle har fået en lille krølle, således at du kan se hugtænder på Vampyr, et hul i ryggen på Ellepige og en økse i Ork. Det er så fedt. Og så er der ovenikøbet en plakat med, lige til at smække op på væggen.

Derudover synes jeg også, at stort set alle rimene er vellykkede. Mads L. Brynnum leger med ordene og skaber finurlige billeder i læserens fantasi, mens han tilpasser teksten til monstrets egenskaber eller kendetegn.

Udvalget dækker bredt, så vi præsenteres for både kendte og mindre kendte monstre. Jeg havde f.eks. ikke hørt om Uglebjørnen før, men nu ved jeg, at den er farlig, og at den ofte tuder for sig selv (tøhø).

Bagerst i bogen sluttes som nævnt af med 4 sider med skitsemonstre. Det vil sige monstre hvis rim eller tegninger ikke blev helt færdige til bogen. Ét af dem er mit yndlingsmonster – en Jette, øhh Jætte 🙂

Når en drage drager udJættens vers lyder:

Når Ragnarok kommer
gudernes krig
skal jætternes vrede
igen slippes fri

Enkelte af rimene skal man måske lige læse et par gange, før de sidder helt i skabet med versefødderne, men jeg forudser allerede nu, at min nevø vil elske at læse Når en drage drager ud sammen med mig. Også selvom han er blevet 11 år. Personligt er jeg nu også faldet pladask for bogen, og ser frem til at genlæse den så jeg kan nyde sproget og de flotte og detaljerede tegninger.

Mads L. Brynnum har også udgivet den Lovecraft-inspirerede roman Skyggen over Mundstrup i 2017, samt rimbogen Mythos ABC i 2015 hvor væsenerne fra Cthulhu Mythos bruges som ABC.

Om Når en drage drager ud:

Udgivelsesår: 2017
Forlag: Calibat,
Illustrationer: Mads Herman Johansen 
Alder: Højtlæsning fra +5 år, men også monstre-glade voksne vil nyde den

Tak til forlaget Calibat for læseeksemplaret

Besøg Mads L. Brynnums Facebook-side eller Mads H. Johansens blog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.