Scifi-Con i Randers 2019

Sidste weekend var jeg til Krimimesse i Horsens. Denne weekend var jeg til Scifi-Con i Randers. Her følger lidt billeder og highlights fra turen ud i Galaksen.

Scifi-Con i Randers 2019:

Scifi Con i Randers 2019
Velkommen til Arena Randers. I år hjalp jeg som frivillig og skulle derfor møde ind kl. 7.45.
Indenfor hilste Star Wars plakater gæsterne velkommen.
Udstillerne havde selvfølgelig været i gang med deres stande længe.
Jeg skyndte mig at tage en (sløret) selfie med et stormtrooper banner. Så var det på plads.
Min første tjans var at dele køen i to. Messen åbnede kl. 10, men de ivrige kunne komme ind fra kl. 9 og stå på spring til at komme ind på messeområdet med signeringer, stande osv. På billedet her er forhåndskøen næsten afviklet.
Efter min kø-tjans gik jeg hen til Benny Rays stand, hvor jeg hjalp de næste timer. Her er et par billeder fra standen.
Noget af det fedeste ved at stå på standen var kunderne, som for eksempel disse to 🙂
DET GRUFULDE BIBLIOTEK kunne også købes på standen.
Den talentfulde illustrator Peter Nielsen fra PNCreate, som har lavet forsiden til DET GRUFULDE BIBLIOTEK, kom forbi. Jeg fik både hans autograf og en selfie. Til gengæld glemte jeg i skyndingen at få en selfie med Lasse Bo Andersen, som også kiggede forbi standen. Og han var endda så flink at købe DET GRUFULDE BIBLIOTEK. Det var også hyggeligt at få hilst på Bogrummets Bjarne, som også elsker fantastisk litteratur. 
Der kom hurtigt mange mennesker ind i hal 1, hvor de fleste stande samt signeringen var.
Kl. 12 og kl. 15 gik optoget gennem hal 1.
Her var både professionelle skuespillere og entusiastiske fans, der var klædt ud.
Stemningen var super.

Se det kunne blive en interessant film …
Jeg nåede også en hurtig tur over i Hal 3, hvor der ligeledes var mange spændende stande.
I Hal 3 “kom jeg til” at købe en fed sweatshirt hos Rasmus Julius.
Programmet for Scifi-Con i Randers 2019. Da jeg stod i standen det meste af dagen, nåede jeg desværre ikke nogle af de spændende foredrag. Jeg gik blandt andet glip af at høre Amdi Silvestri fortælle om dansk science fiction litteratur, men jeg fik heldigvis hilst på ham i standen. Jeg gik også glip af Nicolas Barbano og Mogens Høegsbergs snak om Star Wars musik. Til gengæld fik jeg sagt hej til Nicolas Barbano i standen. Han har skrevet forordet til DET GRUFULDE BIBLIOTEK, og det var helt surrealistisk at høre ham rose både den og Gyseren.
Jeg nåede lige at stikke hovedet ind til Tim Rose, Alan Harris, Femi Taylor og Benedict Taylors Q&A, men der var nærmest kun tid til at tage billedet.
Men så må jeg tage revanche næste år. Stor ros til Jacob Holm Krogsøe, Benny Ray og alle de andre ildsjæle bag projektet. Krydset er sat d. 25. april.
Vel hjemme igen kunne jeg frydes over de lækre tegneserier, bøger og sweatshirt, jeg fik købt. Og ærgre mig over alt det, jeg ikke nåede at købe.

Kort om Scifi-Con:

Scifi-Con er Danmarks største Star Wars- og science fiction-messe. Her samles det allerbedste fra science fiction og fantasy-universet i Arena Randers, og hvert år er der mulighed for at møde skuespillere fra Star Wars og andre markante personligheder kendt fra film og TV.

Idémanden bag Scifi-Con er Star Wars-entusiasten Benny Ray. Han startede messen sammen med Henrik Wulff Rasmussen, der er Danmarks nok største ekspert i vintage Star Wars-legetøj. Messen startede i 2014 og hed ”Star Wars & Science Fiction Messe” indtil den skiftede navn til Scifi-Con i 2017.

Scifi-Con afsluttede Galaktiske Dage, der løb fra 6. til 13. april. Hele Randers er nærmest involveret i afviklingen med både foredragsfredag på biblioteket, Escape Room på Underværket og Workshops for fingersnilde Star Wars fans på Håndværksmuseet. Ildsjælen og bibliotekaren Jacob Holm Krogsøe har været idémand og med til at udvikle festivalen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.