Blodig Halloween af Henrik Einspor

Blodig Halloween af Henrik Einspor

En meteorit lander i baghaven hos byens eneboer. Alba, som hun hedder, holder sig for sig selv, og har i mange år boet alene i sit hus. Byens børn er bange for hende, og historien går, at hun gemmer på udstoppede børn i sin kælder. Måske på grund af drengen Jim, der forsvandt fra byen for mange år siden.

Alba bliver vældig fascineret af meteoritten. En dag sidder hun med den i hænderne, mens hun tænker på sin afdøde mand Jack. Pludselig begynder stenen at gløde, og Alba befinder sig med et i fortiden. Nærmere bestemt tre uger efter Jims forsvinden. Mens Alba går rundt i de gammelkendte omgivelser, og prøver at forstå hvad der sker, støder hun på Jack. Han genkender hende naturligvis ikke, for hun er jo en gammel dame, mens han endnu er ung. Kort efter vender Alba tilbage til nutiden.

Men det bliver ikke sidste gang, Alba bruger meteoritten til at rejse tilbage i tiden. Og så en dag får hun muligheden for at forhindre Jims forsvinden …

Henrik Einspor er en flittig og effektiv forfatter af gode børne- og ungdomsbøger. Blodig Halloween er skrevet som en del af hans ‘røde serie’, der er spændende, letlæste og alderspassende historier for børn, der ikke er så stærke læsere.

Jeg har efterhånden læst en del af Einspors bøger, og uanset om det har været hans letlæsningsbøger eller andre romaner, så er fællestrækket en god og dramatisk historie fortalt i et flydende og letforståeligt sprog. Det gælder også denne gang.

Der er ikke meget “Bo ser en ko” over Blodig Halloween. Selvom lix-tallet er lavt, er historien spændende og med en tankevækkende slutning, der ikke er for de yngste. Den stemningsmættede forside, tegnet af Anna Laurine Kornum, er også med til at indgyde læseren en følelse af uhygge, og Blodig Halloween vil helt sikkert appellere til målgruppen +10 år.

Reklame: Tak til forlaget Løse Ænder der har foræret mig bogen til anmeldelse.

Om Blodig Halloween:

Udgivelsesår: 30.06.2020
Forlag: Løse Ænder, 98 sider
Omslag: Anna Laurine Kornum
Lix: 10

Læs også:

Charons sølv af Lasse Bo Andersen
Meteor af Henrik Einspor
Virus af Henrik Einspor
Det tager kun fem minutter af Ellen Holmboe
Blodige Mary af Michael Kamp
X fra det ydre rum af Kramhøft og Kristensen
Alle de andre er åndssvage af Patrick Leis

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.