Program for Skrækfest 2020

Om tre uger slår Odense Bibliotek dørene op for endnu en omgang Skrækfest. Jeg har for længst sat kryds i kalenderen, og selvom COVID-19 situationen har ændret lidt på programmet, er der heldigvis stadigvæk masser af oplevelser for os horror-entusiaster.

Nedenfor har jeg samlet et udvalg af ugens programpunkter. Selv kan jeg desværre først deltage fra om onsdagen, men jeg ville have elsket at være med til det hele.

Lørdag d. 19. september

Heksen – stumfilmskoncert – kl. 16
Skrækfest “tyvstartes” om lørdagen, når Musikbiblioteket varmer op med en filmvisning af stumfilmen Heksen fra 1922, der er instrueret af Benjamin Christensen. Filmen vises med et moderne lydspor komponeret og udført af den danske producer og elektroniske musiker AKELA, og den svensk-britiske percussionist – Greta Eacott.
Læs mere om tilmelding HER

Tirsdag d. 22. september

Mød Mathias Clasen på Skrækfest 2020

Videnskaben bag skræk og rædsel – kl. 18
Hvad er horror? Hvem tiltrækkes af genren, og hvorfor? Hvordan virker genren, rent psykologisk? Er det sundt eller usundt at se horrorfilm? Og hvordan forsker man i det hele taget i horror? Få svarene på disse spørgsmål, når horrorforsker Mathias Clasen, ph.d. og lektor ved Aarhus Universitet, holder åbningsforedrag for Skrækfest 2020. Mathias vil fortælle om sin forskning i horrorlitteratur, -film og -computerspil og i haunted house-fænomenet.
Læs mere om tilmelding HER

Showcase med horrorfilm fra Odense Filmværksted – kl. 19.15
Odense Filmværksted viser et lille program af korte gyserfilm som er produceret gennem værkstedet. Programmet består af 6 meget forskellige kortfilm som hver især benytter sig af nogle af horror-genrens velkendte virkemidler. Der vil yderligere være Q&A med både Mathias Clasen og flere af filmskaberne bag de viste film.
Læs mere om tilmelding HER

Onsdag d. 23. september

Henrik S. Harksen

Cthulhu Mythos & H. P. Lovecraft – Kl: 19:00
Hvem skabte Necronomicon, Cthulhu, Nyarlathotep, det kravlende kaos og de andre unævnelige rædsler i Cthulhu Mythos? Kom og hør om pulp-forfatteren som døde nærmest ukendt i 1937, men som skabte en kult, der fra generation til generation har vokset sig større. Foredrag ved Henrik Sandbeck Harksen, Danmarks førende Lovecraft-ekspert.
Læs mere om tilmelding HER

Legendarisk skrækfilm baseret på H.P. Lovecrafts univers – kl. 20
Læs mere om tilmelding HER

Torsdag d. 24. september

I lyst og død af Rikke Schubart

Vampyrernes indtagelse af pop-kulturen – kl. 18
Vampyrer har været kendt længe, men de har udviklet sig meget gennem tiden. Kandidat i Litteraturvidenskab Kathrine Nielsen sætter med sit foredrag fokus på vampyrernes udvikling fra de første myter om vampyrerne, til de første store litterære værker omkring vampyrerne til vampyrerne i populærkulturen. Endelig gives der et bud på, hvad fremtiden byder for vampyrerne.
Læs mere om tilmelding HER

Den afskyelige, den sexede og den humane vampyr – kl. 19
Vampyren på film er ofte inspireret af flagermusen, og bruger især dens vinger, hoved, og ikke mindst dens tænder. Filmforsker Rikke Schubart fortæller om tre typer vampyrer – den afskyelige, den sexede og den humane – og forklarer hvorfor vampyren bliver ved at fascinere os.
Læs mere om tilmelding HER

Dracula cha cha cha: alle tiders vampyr-musik fra opera til disco – kl. 20
Horrorekspert og kulturformidler Nicolas Barbano tager os på en guidet rejse gennem et udvalg af vampyrmusikkens pulserende højdepunkter.
Læs mere om tilmelding HER

Fredag d. 25. september

The Shining

Gysets musikalitet – kl. 18.30
Kulturformidler Nicolas Barbano, kendt fra bl.a. DR P2’s Filmharmonikerne, tager os på en guidet rejse gennem skrækfilmens mest hårrejsende og ikoniske kompositioner.
Læs mere om tilmelding HER

Musikalske virkemidler i film – kl. 19.30
Foredrag ved komponist og medlem af Dansk Filmkomponistforening Jesper Hansen.
Læs mere om tilmelding HER

The Shining – 40 år med én af horror-genrens store klassikere – kl. 21
Stanley Kubricks, The shining, er én af de helt uforglemmelige filmoplevelser, og et mesterværk vi har set igen og igen. I samarbejde med Nordisk Film Biografer Odense inviterer Skrækfest 2020 til filmaften i biografens mørke i selskab med Jack Torrance, Danny, Wendy, Lloyd the Bartender og alle de andre.
Bestil billetter HER

Lørdag d. 26. september

Skrækvisioner af Martin Wangsgaard Jürgensen

Skrækvisoner: Bogreception – kl. 12
Kom til bogreception for Martin Wangsgaard anmelderroste bog Skrækvisioner – Den moderne gysers udvikling. Tendenser, temaer og mønsterbrydere, hvor du naturligvis også kan købe et signeret eksemplar af bogen.

Artist talk: Martin Wangsgaard Jürgensen
Det er begrænset, hvad der findes af dansk faglitteratur om gysergenren; og det er endnu mere sjældent, at denne litteratur omhandler andet end film. Det råder Martin Wangsgaard Jürgensen bod på med Skrækvisioner. Et værk der tager læseren på en rejse, der begynder i starten af 1900-tallet og slutter i nutiden, og undervejs gennemgår gysets udvikling i den engelsksprogede litteratur med stort overblik og spændende analyser. Redaktør på Planet Pulp og cand. mag i Filmvidenskab Jacob Holm Krogsøe interviewer.
Læs mere om tilmelding HER

Teddy Vork – En mester i hverdagens gys – kl. 13
Teddy Vork, der i 2014 vandt prisen for årets bedste horrorudgivelse for novellesamlingen Sprækker, er et kendt navn i dansk horror. Teddys bøger tager især udgangspunkt i den nære horror, de rædsler der kan vokse frem af og i hverdagen. Det er også tilfældet med den anmelderroste Mulm, som udkom i begyndelsen af året. Netop Mulm og resten af Teddys forfatterskab vil være nexus i en samtale med formand for Dansk Horror Selskab, A.Silvestri.
Læs mere om tilmelding HER

Mød Patrick Leis på Skrækfest 2020

Årets Danske Horrorudgivelse – kl. 14
I 2020 vandt Patrick Leis Dansk Horror Selskabs pris for Årets Danske Horrorudgivelse. Prisen blev givet for romanen Pax Immortalis – Opgøret, der er fjerde bind i den stort anlagte Necrodemic-epos, som beskriver zombieudbruddet fra ground zero og flere hundrede år ud i fremtiden. Normalt uddeler Dansk Horror Selskab prisen på Krimimessen i Horsens, men helt i zombieapokalypsens ånd blev dette forhindret af en smitsom sygdom. Derfor uddeles prisen på Skrækfest 2020, og efterfølgende interviewer formanden for Dansk Horror Selskab Amdi Silvestri Patrick Leis om storværket, hvor sidste bind udkommer i år.
Læs mere om tilmelding HER

Dracula i Danmark – kl. 15
Vampyrforskeren Nicolas Barbano præsenterer en perlerække af danske blodsugere, fra de mest ækle til de mest sexede, fra Clara Pontoppidan til Claes Bang. Dernæst, efter en kort pause, viser vi noget meget, meget sjældent: En skarptandet milepæl, som de fleste danske horrorfans har hørt om, men aldrig haft chancen for selv at se – før nu!
Læs mere om tilmelding HER

Kannibal-film og foredrag – kl. 17
For 40 år siden udkom Ruggero Deodatas famøse kannibalfilm. Filmen skabte stor skandale, og Ruggero Deodato blev efter sigende anholdt for mordet på skuespillerne i filmen. Han havde nemlig bedt dem om at forsvinde i et år efter filmens premiere, så illusionen om deres drab blev opretholdt. Skrækfest viser en film af den kontroversielle instruktør med introduktion af den italienske journalist Davide Rota.
Bestil billetter HER

Dobbeltkoncert med Manticora og Awake The Lights – kl. 19.30
Det bliver tungt, larmende og bloddryppende, når Metal Mekka præsenterer dobbeltkoncert på Skrækfest 2020. Vær opmærksom på at det er en siddekoncert.
Bestil billetter HER

Night of the Vampires til Skrækfest 2020

Night of the vampires: Filmfest til den lyse morgen – kl. 22
Madrasserne smides på gulvet, og læderstolene rykkes frem til et nattelangt filmmarathon med en række af de stærkeste film indenfor vampyr-genren. Husk, at tage behageligt tøj på/med, et tæppe at gemme sig under, og hvad du eventuelt vil få lyst til at spise/drikke i løbet af natten. Efter en lang og blodig nat i selskab med vampyrer siger Skrækfest tak for i år med hyggelig morgenmad til tonerne af behagelig elektronisk chill-out.
Læs mere om tilmelding HER

Programmet for Skrækfest 2020

Skrækfest 2020

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.