Podcast: De mystiske dyr

Sidste år udgav Mikala Rosenkilde spændingsromanen Kongamato, hvor flyveøgler pludselig dukker op i Afrika. I forbindelse med bogen lavede jeg et mini-interview med hende her på Gyseren, hvor hun bl.a. fortalte om sin fascination af kryptologi.

Jeg har altid været vild med kryptozoologiske mysterier. Altså de dyr som skjuler sig og nægter at træde frem for offentligheden. Loch Ness-uhyret er måske det kendteste, men der er masser af andre. Hvert år opdages der mere end 16.000 nye dyrearter. De fleste er mindre dyr, men hvert år finder man også større, der bare har gemt sig godt. Ofte kender lokalbefolkningen dyret eller har hørt beretninger om det, har også tit et navn for det. I Congos sumpe siges at leve en dinosaurlignende skabning Mokele Mbembe. For et par år siden tog lensgreve Christoffer Knuth (Knuthenborg Gods og safaripark) med et hold til Congo for at lede efter det sagnomspundne væsen. Det kom der en spændende dokumentarserie ud af som blev sendt på DR2, som stadig kan ses). Så at skrive romaner om den slags væsner tiltaler mig.” (Mikala Rosenkilde)

De mystiske dyr - en podcast ved Mikala Rosenkilde

Nu har Rosenkilde taget sin fascination et skridt videre med udgivelsen af podcasten De mystiske dyr.

Egentlig er jeg ikke den store podcast-lytter, selvom der findes rigtig mange interessante podcasts. Jeg er desværre bare ikke ret god til at lytte til noget, mens jeg laver noget andet. Ikke desto mindre har jeg efterhånden lyttet til de fleste afsnit af Mikala Rosenkildes podcast-serie De mystiske dyr, hvor hun ser nærmere på kryptozoologiske observationer fra ind- og udland. Dyr som enten ikke burde eksistere eller som optræder steder, hvor de overhovedet ikke hører hjemme.

Det seneste afsnit, jeg har lyttet til, handler om søslanger. Det er nemlig ikke kun Skotland, der har et søuhyre, I ved Nessie fra Loch Ness. Søslanger og søuhyrer dukker op over hele verden, f.eks. Claude fra Canada med et hoved der ligner en forvokset hest.

Et andet afsnit handler om den uddøde kæmpehaj Megalodon og blæksprutter store nok til at kvase skibe. Blæksprutter, der sandsynligvis har været inspirationen for søuhyret Kraken fra de nordiske sagn. Men der er også afsnit om flyveøgler, drager og violette kænguruer for bare at nævne lidt.

I hvert afsnit fremlægger Mikala Rosenkilde en række mere eller mindre dokumenterede observationer, og så er det op til lytteren, hvor meget man tror på. Der ligger tydeligvis et stort research-arbejde bag hvert afsnit, som jeg ikke kan undgå at blive imponeret over. Samtidig fortæller Rosenkilde underholdende, og man kan mærke en løbende udvikling i podcasten, som bare bliver bedre og bedre.

Jeg har været vældig underholdt af De mystiske dyr,og nu er jeg begyndt at hækle, så måske bliver jeg fremadrettet endnu bedre til at lytte til podcasts 🙂

Jeg har lyttet til serien via Spotify, men den findes på mange forskellige platforme.

Besøg facebook-siden for De mystiske dyr

Sæson 1:

#1 Store katte på egne stier
#2 De flyvende fossiler, del 1
#3 De flyvende fossiler, del 2
#4 De store drager
#5 Den frygtelige Nandibjørn
#6 Kæmpeslanger, nye elefanter og pungulve
#7 Violette kænguruer og falske okser
#8 Bigfoot, den afskyelige snemand og alle dens brødre, del 1
#9 Bigfoot, den afskyelige snemand og alle dens brødre, del 2
#10 Kæmpehajer og gigantiske blæksprutter
#11 Søslanger og havuhyrer
#12 Svaneøgler og flodmonstre
#13 Mysteriet i Loch Ness
#14 Loch Ness-uhyret og hendes søstre
#15 Morgawr, Bessie, Charlie og de andre søuhyrer
#16 Behårede søslanger med horn i panden
#17 En vampyr efter blod – El chupacabra
#18 Chupacabra – blodsugeren fra Helvede

Sæson 2:

#19 Kæmpe-edderkopper på (næsten) alle kontinenter
#20 Nutidens kæmpe-edderkopper
#21 Kødædende træer, zombiemyrer & din hjerneparasit
#22 Lever Stellars Søko? Gør havfruerne?
#23 Flyvende monstre, drager og slanger på himlen
#24 Kæmpefisk & sære, ukendte havdyr 1
#25 Jernlady på Loch Ness-uhyre-jagt – og andre vilde beretninger
#26 Australiens skjulte drage, pungulven og Bunyip
#27 Pungløver og sabelkatte
#28 Den japanske Bigfoot
#29 Bigfoot og Chupacabra – sidste nyt
#30 Dogman, en moderne varulv?
#31 Mere om Dogman – tættere på end du tror
#32 Et magisk dyr med snoet horn i panden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.