Nye udgivelser 2024-06

Nye udgivelser 2024-06

Hver uge udkommer der nye, interessante titler indenfor de fantastiske genrer. Med disse lister, hvor jeg forsøger at samle særligt spændende nyudgivelser, får de lidt velfortjent rampelys. Titlerne beskrives med link til forlagenes/boghandlernes omtaler, og skulle jeg have omtalt bogen allerede, er der også link til den her på Gyseren.

Tak til Janus Andersen for at trække ugelisterne jeg bruger til udarbejdelsen.

Nye udgivelser 2024-06

Genkomst - kongen lever - igen af Kieron GillenGenkomst – kongen lever – igen af Kieron Gillen
Zoom, 2024. – 160 sider, alle illustreret i farver

Engelske nationalister beslutter at genoplive kong Arthur for at genskabe imperiets storhed, men man slår ikke ustraffet åndesløret fra graven og den konge, der vækkes til live, er ikke den pæne polerede skikkelse fra eventyrerne. Forfatter Kieron Gillen og tegner Dan Mora borer sig dybt ned i legenderne om Kong Arthur og andre engelske myter og resultatet er forrygende og skræmmende. Midt i det hele står den stilfærdige unge Duncan hvis bedstemor viser sig at have en fortid i den okkulte underverden, hvilket er et meget farligt sted at befinde sig.

De gamle profetier fortæller, at når England er i nød vender kongen tilbage. Men er det for at redde England – eller er kongens genkomst i virkeligheden årsagen til katastrofen?


Solomon Kane - Vinger i natten og andre historier af Robert E. HowardSolomon Kane – Vinger i natten og andre historier af Robert E. Howard
Pilgaard Publishing, 2024. – 178 sider

Eventyr og uhygge går stadig hånd i hånd med gespenster, sort magi, pirater og resterne af glemte civilisationer, når den høje, tynde, blege puritaner, Solomon Kane, fortsætter sin mission mod verdens ondskab.

Pilgaard Publishing præsenterer her de sidste noveller, digtene og de ufærdige historier med Solomon Kane.


I ly af mørket II : en H.P. Lovecraft tegneserieantologi er blandt de nye udgivelser 2024-06I ly af mørket II : en H.P. Lovecraft tegneserieantologi / red. Anders Fjølvar
Afkom, 2024. – 181 sider, alle illustreret

I LY AF MØRKET II er en dansk tegneserieantologi, der hylder forfatteren H.P. Lovecrafts (1890-1937) urovækkende, fascinerende og dystre fortællinger.

Udgivelsen byder på 12 nyfortolkninger af forfatterens historier fordelt på over 170 sider, der trækker læseren ind i H.P. Lovecrafts verden af det ukendte og overnaturlige.

Med respekt for H.P. Lovecrafts litterære arv er denne tegneserie en hyldest til forfatterens skæve og kosmiske fortællinger, der har inspireret generationer af læsere, forfattere, filmskabere og kunstnere med mere gennem årene.


Is af Anna KavanIs af Anna Kavan
Baggaardsbaroner & Sidste Århundrede, 2024. – 265 sider

En mand drager ud i verden for at redde en ung kvinde ud af kløerne på en sadistisk mand kaldet Kommandanten. Omkring ham hærger en klimakatastrofe udløst af en verdenskrigs masseødelæggelsesvåben. Permafrost og gletsjere dækker større og større dele af jordkloden.

Romanen er blevet læst som feministisk, økokritisk og postapokalyptisk science fiction, katastroferoman, roman nouveau, koldkrigsthriller og som en allegori over forfatterens eget heroinmisbrug, Men den er først og fremmest højst ustabil, lægger lag på lag af uvirkelighed oven i hinanden og fremskriver et drømmelignende og dystopisk univers.


Før kaffen bliver kold af Toshikazu KawaguchiFør kaffen bliver kold af Toshikazu Kawaguchi
People’s, 2024. – 254 sider

Hvad ville du ændre, hvis du kunne rejse tilbage i tiden?

På en stille sidegade i Tokyo ligger en café, der har serveret omhyggeligt brygget kaffe i mere end hundrede år. Men cafeen har også har et andet og mere hemmeligt tilbud til sine gæster – nemlig muligheden for at rejse tilbage i tiden.

I løbet af en sommer besøger fire forskellige mennesker cafeen i håb om at ændre noget i deres fortid. En ung kvinde træffer sin elskede, der er rejst fra hende, en hustru taler en sidste gang med sin demente mand før hans sygdom, en kvinde taler ud med sin søster, som hun har undgået i mange år og en mor møder den datter, hun aldrig har kendt.

Men der er regler, der skal følges: Man skal sidde på en bestemt stol, man må ikke forlade cafeen, og man skal vende tilbage til nutiden, før ens kaffe bliver kold.

Toshikazu Kawaguchis smukke og bevægende fortælling undersøger det evigtgyldige spørgsmål: Hvem ville du møde – måske endda for sidste gang – hvis du kunne rejse tilbage i tiden?


Pestblomster af Mats Strandberg er blandt de nye udgivelser 2024-6Pestblomster af Mats Strandberg
Straarup & Co, 2024. – 199 sider, illustreret

I efteråret 1710 breder pesten sine sorte vinger ud over hovedstaden Stockholm. Magdalena og hendes lillesøster, Ebba, tvinges til at forlade byen, efter at deres mor er død af den rædselsvækkende sygdom. De skal bo på Sortedam Slot hos en moster, de aldrig har mødt.

Slottet er stort og imponerende, men også fuld af hemmeligheder. Hvorfor hader moster Katarina Magdalena sådan? Hvem er den skræmmende præst, som besøger slottet her eneste uge? Og hvorfor må Magdalena og Ebba hverken møde eller stille spørgsmål om Katarinas stedsøn?


Balladen om Yano Young-Star af Jacob ThyboBalladen om Yano Young-Star af Jacob Thybo
Fabel, 2024. – 50 sider, alle illustreret i farver

Så udkom den længe ventede historie om Yano Young-Star, en spændende western/fantasy fortælling – om gøglere og intriger. En afsluttet historie som varmt kan anbefales!


Fantastik skøn 2024 22-24
Fantastik skøn 2024 17-21
Fantastik skøn 2024 11-16
Fantastik skøn 2024 08-10
Fantastik skøn 2024 04-07
Fantastik skøn 2024 01-03

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.