De bedste fra min læsebunke 2

De bedste fra min læsebunke 2

Jeg fortsætter med mikro-omtaler af bøger fra min læsebunke. Det er nemlig ikke alle bøgerne i min bunke, der er spritnye, men det gør dem ikke mindre interessante.

Vinterherrens arving – Legender fra Ishtaija af Casper Richter

Sidste år udgav Casper Richter monster-julebogen Vinterherrens arving – Legender fra Ishtaija, som af ukendte årsager fløj fuldstændigt under min radar. Men heldigvis gjorde forfatteren mig opmærksom på bogen i år, for hvem er ikke vild med julehorror? Forlaget skriver:

Da Nicholas natten til juleaften jages af et monster, overlever han kun takket være den smukke og mystiske Seela. En magisk prinsesse fra et fjernt land bag stjernerne. Snart passerer de indgangen til Seelas fortryllede hjem: Ishtaija, hvor legender stadig findes, og ondskab venter forude.

Nu jages de af bitre rivaler, uhyrer og en gammel dødsfjende, der søger blodhævn for et ydmygende nederlag. Kapløbet er startet, og der gives ingen nåde! Sammen er de begge fanget i et mørkt eventyr af gamle profetier, forræderi, sort magi og endeløse drømme.

Casper fortæller, at alle monstrene er hentet fra den nordiske folketro, og han står selv bag de vildt flotte illustrationer, der kan ses i videoen herunder.

https://www.youtube.com/watch?v=5qFqNuWYCjw

Vinterherrens arving – Legender fra Ishtaija er udgivet på forlaget Krabat.
Læs en anmeldelse af bogen på Litteratursiden.

Frygt af Kim Michael Schrewelius

Kim Michael Schrewelius er passioneret horrorfan og har udgivet flere novellesamlinger med gysernoveller. Desuden har han hjemmesiden Midnatstimen, hvor man kan læse en række af hans historier. Sidste år udgav han novellesamlingen Frygt, som forlaget beskriver således:

Kim vender tilbage med 9 Nye Nålespidse Noveller, der alle sammen har én ting tilfælles. FRYGT.
Frygt er det du møder om natten. Frygt er det du kan risikere at møde. Hvis du ikke kan det, så er der en skikkelse i den første novelle, der hjertens gerne vil lære dig hvad FRYGT er
.

Én ting kan du være sikker på. Der er masser af grund til at frygte, hvis du lever dig ind i historierne.
I nat må du hellere sove med lyset tændt.

Frygt er udgivet på forlaget BoD.

Kød af Rikke Schubart

Rikke Schubart er lektor i medievidenskab på Institut for Litteratur, Kultur og Medier på Syddansk Universitet. Her forsker hun i genrefilm, blandt andet horrorfilm. Udover faglitteratur baseret på hendes forskning, har hun også skrevet flere romaner og noveller. Blandt andet vampyrromanerne Bid og Mørke. Sidste år udgav hun novellesamlingen Kød. Bagsideteksten lyder:

”Helene tænkte på kød i køleskabet. Forestillede sig lemmerne, stadig genkendelige som dele fra et menneske, nu bare kød. De to mænd havde delt offerets penis, stod der. Han havde svaret på en annonce om at blive spist, så teknisk set var han ikke offer men gæst. Elektriske pile skød gennem nervebanerne og fik fingrene til at knitre, benene blev urolige, Helene gned sig med hænderne på begge arme.”

Novellerne blander på forskellig vis gys og realisme. Helene arrangerer en fest, hvor hun er eneste gæst, og alt bliver nøjagtig, som hun ønsker det. Astrid inviterer en mand, hun har mødt på en datingside, hjem til sig. Britt finder en ting i kælderen, hun ville ønske, hun aldrig havde set. Og da Mette opdager, hun igen har fået børneorm, beslutter hun, at det er sidste gang.

Kød er udgivet på forlaget Play With Fear

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.