De bedste fra min læsebunke 3

De bedste fra min læsebunke 3

Jeg havde en fantastisk tur til Fantasy Festival i Esbjerg i september, hvor jeg hørte flere spændende foredrag. Der var også masser af gode bøger på de mange stande, og jeg kunne selvfølgelig ikke nære mig. Så her kommer endnu en lille håndfuld titler fra min alt for store læsebunke, som jeg glæder mig til at læse.

Når stjerner falder af K. L. Berger

For et års tid siden læste jeg med fornøjelse K.L. Bergers ungdomsgyser Lugnasad. Historien kombinerede yderst vellykket keltiske myter og glemte guder med YA-realisme. Berger er forfatter til en lang række udgivelser, men da jeg så, at hun var aktuel med første bind i en ny serie, lød den simpelthen for spændende. Forlaget skriver:

De døde flød i gaderne.
Det var en helt almindelig onsdag i marts.
Og så alligevel ikke. Det var dén onsdag, det hele begyndte. Dér, det hele endte. Afhængig af ens personlige filosofi selvfølgelig. Du kan mene, hvad du vil – se glasset som halvfuldt eller halvtomt. I hvert fald var det dén dag, alt forandrede sig for mig og resten af menneskeheden. Det af den, der var tilbage, vel at mærke.

Mit navn er SW-9935-9830. Du kan også kalde mig Grace Halley, hvis du vil. Jeg reagerer på begge. Dette er min historie. Nej, stryg det. Det er hele menneskehedens historie. For hvis jeg ikke kan være helten i min egen historie, kan jeg i det mindste være skurken i andres …

I en dystopisk fremtid har de himmelske Stjerner levet iblandt os i snart ti år. De har testet vores værdi, vores evne til at overleve og, om vi overhovedet fortjener at blive flyttet til en ny planet med en ny fremtid. I år er vores sidste håb. Vil det langt om længe blive året, hvor vi beviser vores værd? Eller er mennesket dømt til undergang?

 

Når stjerner falder er første bind i serien Stjernetågen udgivet på forlaget Hi Reader.

Heksemåne af Jim Butcher

Dresden-filerne er en urban fantasy serie skrevet af Jim Butcher. På engelsk er der i skrivende stund udkommet 17 bind om troldmanden Harry Dresden fra Chicago, der også er privatdetektiv med speciale i det okkulte. I 2007 blev der sågar lavet en tv-serie med Paul Blackthorne i rollen som Harry. Men på dansk er der, indtil i år, kun udkommet Stormfront, som er første bind i serien. Nu har forlaget Superlux dog købt rettighederne og genudgivet første bind sammen med bind 2, Heksemåne. Forlaget skriver:

Kan en varulv være løs i Chicago?
Sund fornuft siger nej. De uhyggelige beviser siger ja. Det gør Harry Dresden også. Og med sine mærkelige forbindelser burde han vide det.

Mød Harry Dresden, Chicagos første (og eneste) troldmand og privatdetektiv. På det seneste har alt været stille for Harry Dresden. Man skulle ellers tro, at Chicago ville have lidt mere action for den eneste professionelle troldmandsdetektiv i telefonbogen. Men Harry har ikke været i stand til at finde nogen form for arbejde – magisk eller ej. Lige da det ser ud til, at han ikke har råd til sit næste måltid, sker der et mord, som kræver hans særlige, overnaturlige ekspertise.

Et brutalt lemlæstet lig. Mærkeligt udseende poteaftryk. En fuldmåne. Gæt tre gange. Og de to første gælder ikke …

Magi – det kan få en fyr dræbt.

Dresden-Files er en New York Times bestseller-serie. Forfatteren Jim Butcher er blevet nomineret til flere forskellige priser for sine bøger. Heriblandt en Hugo Award for Bedste Roman.

Stormfront og Heksemåne af Jim Butcher er udgivet på forlaget Superlux.

Mellem verdener – Ragnarok af Dina K. Sjöblom

Da Siri Pettersen for nogle år siden udgav fantasy-serien Ravneringene, var jeg fuldstændig solgt. Det var derfor ikke svært at overtale mig til at købe Dina K. Sjöbloms debut, Ragnarok, der er første bind i trilogien Mellem verdener, og som beskrives som et must for alle, der elsker rå vikingefortællinger, nordisk mytologi og Outlander-universet.

”Der er intet som døden, der kan minde os om alt det, vi ikke ved.’

Da Alexandras træner dør, bliver hele hendes verden vendt på hovedet. For hvem er hun overhovedet uden sin bedste ven Nathan og den MMA-karriere, hun nu lægger bag sig?

I et forsøg på at bearbejde sorgen overtager hun Nathans job på det lokale museum, hvor der planlægges en mystisk udstilling om oldtiden på de skotske Hebrider. Men ikke alt ved udstillingen er, hvad den giver sig ud for, og en skæbnesvanger nat under en mystisk tordenstorm bliver Alexandra kastet tilbage i tiden til jernalderens Skotland.

I en brutal virkelighed, hvor mytologi og folklore smelter sammen med interne stridigheder og politiske agendaer, hvirvles Alexandras skæbne ind i fortidens ekko. For hvor går grænsen egentlig mellem myte og menneske?

Mellem verdener er en actionfyldt fortælling om tidsrejse, kærlighed, tab og loyalitet, hvor den nordiske mytologi smelter sammen med oldtidens legender. Bogen er for alle, der elsker nordisk mytologi samt tv-serier som Vikings, Last Kingdom og ikke mindst Outlander. Ragnarok er første del i serien.

Mellem verdener – Ragnarok er udgivet på forlaget Klippe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.